Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
8°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

Toiverunoilta Hattulan kirjastolla marraskuussa

Hattulan kirjasto järjestää yhdessä Kanta-Hämeen lausujien kanssa Toiverunoillan kirjaston Jaakonsalissa keskiviikkona marraskuun 17. päivänä kello 18. Runotoiveita voi ilmoittaa Hattulan kirjastoon lokakuun 24. päivään saakka.

– Toivomme, että saisimme erilaisia runotoiveita ja tietenkin mahdollisimman paljon. Kanta-Hämeen lausujat valitsee joukosta sitten tuossa illassa esitettävät runot. Valintaan vaikuttaa mm. se, että osa runoista ei toimi lausuttuna yhtä hyvin kuin esim. runokirjasta luettuna. Lisäksi runolle pitää löytyä seurasta sopiva esittäjä. Tämä on tällainen kokeilu. Katsotaan saako runous yhtä paljon ihmisiä innostumaan kuin esim. tänä syksynä jo järjestetyt konsertit, joissa on ollut yleisöä sadan molemmin puolin, kulttuuripalvelupäällikkö Minna Linna-Vuori toteaa.

Perustamisestaan lähtien vuonna 1976 Kanta-Hämeen lausujat ovat 45 toimintavuotensa aikana valmistaneet joka vuosi vähintään yhden 45-60 minuutin runo-ohjelman, joita on esitetty hyvin erilaisissa tilaisuuksissa. Lisäksi yhdistyksen pienryhmät ja yksittäiset lausujat ovat valmistaneet pienimuotoisia runoesityksiä erilaisiin tilaisuuksiin. Päämääränä on tuoda runoutta ja lausuntataidetta lähelle kuuntelijaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.