Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Tomi Paldanius soittaa suuret klassikot soolokitaralla

Vuonna 2005 Youtubeen ladattu Tomi Paldaniuksen esittämä Bon Jovin Livin´ On A Prayer -sovitus on yksi Youtuben ensimmäisiä suosittuja kitarakappaleita.

Uudestakaupungista kotoisin oleva kitaristi Tomi Paldanius konsertoi Hattulan Juteinitalon Jaakonsalissa keskiviikkona maaliskuun 29. päivänä kello 18. Paldanius valmistui musiikkipedagogiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2003. Sitten hän kyllästyi elämään Suomessa ja päätti lähteä kiertämään maailmaa.

– Itseäni en päässyt pakoon, mutta löysin itseni artistina. Vakaa ja turvallinen tulevaisuus sai jäädä taakse. Otin lopputilin kitaransoitonopettajan työstä, myin omaisuuteni, erosin tyttöystävästäni ja lensin New Yorkiin.

Tästä alkoi Paldaniuksen vaiheikas matka oman itsensä löytämiseen artistina. Tomi Paldanius soittaa tunnettujen kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti. Tomi on sovittanut soolokitaralle kappaleet Bohemian Rhapsody, Hotel California ja Nothing Else Matters. Nämä ja monet muut Paldaniuksen sovittamat hitit ovat sosiaalisessa mediassa saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja eri kitaristien soittamina.

Konsertissa kuullaan suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita. Luvassa on muun muassa Lapin Kesä, Finlandia, Myrskyluodon Maija, Bohemian Rhapsody ja Samba Pa Ti.

Konserttiin voi ostaa liput etukäteen Hattulan kirjastolta ja myös ennen konserttia, mikäli niitä on vielä jäljellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.