Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Viikonloppuna käyttöön otettu multigolfpuisto avataan vielä virallisestikin

Harrasteriehassa sunnuntaina käyttöön otettu Hattulan multigolfpuisto avataan virallisesti tiistaina elokuun 27. päivänä kello 9–9.15. Uuden matalan kynnyksen liikuntapaikan avajaisten yleisönä ovat Juteinin koulun oppilaat, jotka aloittavat samalla yleisurheilu-liikuntapäivänsä.

– Hattula on kokoistaan suurempi golf-kunta. Frisbeegolfratoja on kolme, multigolfratoja kolme, minigolfratoja kaksi ja golfkenttiä kaksi. Lisäksi yksi golfkettä on aivan kunnan rajassa kiinni, iloitsee liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela.

Multigolfin laitteistoihin ja pelivälineisiin on käytetty Liikkuva koulu -hankeavustusta ja Henkeä puistogolfilla -hankeavustusta.

– Puisto on ainakin Suomen ensimmäinen varta vasten multigolfiin rakennettu rata, josta erityisen tekevät esteet, sekä QR-koodin käyttö muun muassa rankinlistauksessa ja ohjeistuksessa, kertoo puiston toteutumisen eteen ison päivätyön tehnyt Salmela.

– Radan suunnittelussa ovat olleet vahvasti mukana golfliitto, palloliitto ja Disc Golf Park -yritys. Viimeksi mainitun kanssa on suunniteltu radan välineistöä, jatkaa Salmela.

Väylien ”reiät” ovat ensimmäisiä prototyyppejä koko maailmassa. Aivan ensimmäinen multigolf avattiin viime kesänä Vantaalle.

Tapahtumia puistossa riittää, sillä perjantaina 30.8. kello 13.30 alkaen Multigolfilla on Golfliiton ja Hengitysliiton kokoonkutsuma tilaisuus.

Ensi viikolla puolestaan vietetään valtakunnallista harrastusviikkoa. Silloin joka ilta maanantaista torstaihin on Multigolf-puistossa opastus iltaisin kello 18–19 ja koululaiset painottavat kentän käyttöä päivisin läpi syksyn ensi viikosta alkaen.

Ensimmäiset kuntalaiset ovat jo ottaneet tuntumaa Multigolfiin. Kuva sunnuntain Harrasteriehasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.