Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-4°C
Tuuli: 6 m/s NE
 

Yrittäjäjuhlia juhlittiin välittömissä tunnelmissa ravintola Pehtoorissa

Kunnanjohtaja Pekka Järvi, Hattulan Yrittäjien puheenjohtaja Petteri Pullola, palkitut yrittäjät Eino ja Jussipekka Markkanen sekä palkinnon luovuttanut Meiju Honkavuori Hämeen Yrittäjistä viihtyivät ravintola Pehtoorissa Sattulassa.

Hattulan Vuoden yrittäjät 2022 Jussipekka ja Eino Markkanen Tyrvännön Marja ja Vihannes Oy:stä saivat palkintonsa Hattulan Yrittäjäjuhlassa. Juhlat vietettiin ravintola Pehtoorin viihtyisässä miljöössä välittömissä tunnelmissa lauantaina.

Juhlapuheen pitänyt vt. kunnanjohtaja Pekka Järvi kiteytti, että Hattulan kivijalat ovat prikaati ja yrittäjyys.

– Yrittäjäjuhlien vietossa on ollut parin vuoden tauko ja sinä aikana Hattulassa on tapahtunut paljon. Muutama vuosi sitten totesimme muutoksen tarpeen kunnassa, kun väkiluku tippui vuosittain ja yrittäjäbarometrissä saimme Hämeen heikoimmat arviot, kertasi Järvi.

Suuntaa lähdettiin määrätietoisesti kääntämään ja nyt Hattula on saanut myönteisiä arvioita viimeaikaisissa kuntien elinvoimaisuutta koskevissa mittauksissa.

– Viime kesästä lähtien olemme seitsemänkertaistaneet kunnan tonttikaupan ja uudelle Panssariportin elinkeinoalueelle on jo tehty kaksi merkittävää varausta.

Panssariportin uutta elinkeinoaluetta valtatien kolme läheisyydessä. Kuva otettu valtatien suuntaisen Panssariportintien päädystä etelään päin.

Rakentaminen on siis saatu hiljaisten vuosien jälkeen käyntiin. Yksityisille rakentajille on myönnetty kymmeniä poikkeamislupia ja viimeinen nopean lupakäsittelyn kunnalta saanut yritys on palkittu Tyrvännön Marja ja Vihannes Oy. Yritys aikoo laajentaa tuotantotilojaan 15.000 neliömetrin kasvutunnelilla ja 800 neliömetrin hallitilalla.

– Valmistumassa on myös kyläkaava Tyrvännön suunnalla ja Lehijärven kupeessa sijaitsevan Hattula Villasin asemakaava on tulossa käsittelyyn. Kuntaan on lisäksi suunnitteilla sekä aurinkovoimalahanke että tuulivoimahanke, jotka lisäävät toteutuessaan kunnan verotuloja merkittävästi, hehkutti Järvi.

Kunnanjohtaja Pekka Järvi vakuutti, että Hattulassa on viime vuosien aikana tehty paljon yrittämisen edellytysten kohentamiseksi.

Tyrvännön Marja ja Vihannes Oy:n Eino Markkanen kiitti kuntaa nopeasta laajentamiseen liittyvän rakennusluvan käsittelystä. Yrityksen perustaja Jussipekka Markkanen kertoi, että yrittäjyyden alun virheiden jälkeen kasvun salaisuutena on ollut pyrkimys jatkuvaan kehittymiseen ja uusiutumiseen.

Juha Reinikainen

Hämeen Yrittäjien edustajana yrittäjäpalkinnon luovutti Meiju Honkavuori.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.