Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
10°C
Tuuli: 2 m/s I
 

Yrittäjät ja kunnanjohto tapasivat Hattula Golfilla

Kymmenet hattulalaisten yritysten edustajat olivat noudattaneet Pekka Järven (seisaalla) kutsua yrittäjäiltaan. Etualalla vas. istumassa myös Hattulan Yrittäjien juuri jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Petteri Pullola.

Hattulalaisilla yrittäjillä oli torstaina mahdollisuus kuulla uuden elinvoimajohtaja Kari Uusitalon ja hyvinvointijohtaja Kati Honkasen ajatuksia kunnanjohtaja Pekka Järven koollekutsumassa iltatilaisuudessa Hattula Golfin klubirakennus Satulinnalla.

Tilaisuuden johtoajatuksena oli hahmotella, millaista yhteistyötä kunta ja yritykset voisivat tulevina vuosina tehdä. Sekä tilaisuuden avaussanat lausunut kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila että Pekka Järvi uskovat kunnan organisaation nyt olevan palveluhenkiseksi viritetty ja organisaation avainhenkilöiden olevan oikeita.

– Hattulan malliin kuuluu esteettömyys monellakin tapaa, kiteytti Järvi.

Kari Uusitalo luonnehti elinvoimapalveluiden tärkeimmäksi kriteeriksi palveluiden arvonluontikykyä.

– Seuraavaksi tärkein on palveluiden laatu ja vasta sitten, tarkoin rajatussa mielessä, tärkeysjärjestyksessä tulee palveluiden kustannustehokkuus.

Omiin tehtäviinsä Uusitalo luki yritysten kasvun esteiden poistamisen tai madaltamisen, uuden liiketoiminnan synnyttämisen sekä verkostoyhteistyön ja verkostoliiketoiminnan kehittämisen. Tärkeä osa elinvoimapalveluita on myös tutkimus- ja kehitystyö.

– Tavoitteena voisi olla, että Hattula on ekosysteemitalouden edelläkävijä, Uusitalo totesi.

Tarkennusta pyydettäessä hän kuvaili tätä läpinäkyväksi verkottumiseksi ja lupasi selventää aihetta tulevaisuudessa vielä käytännössä.

Yrittäjien puheenvuoroissa korostui varovainen optimismi tulevaa kohtaan.

– Kunnassa on ollut yrittäjän näkökulmasta pitkään vähän sellainen henki, että ideoihin sanotaan säännöllisesti ei, siksi yrittäjien into esittää mitään on vähän hiipunut, sanoi kuntapolitiikassakin vaikuttava yrittäjä Jiri Kattelus Suomen Tieturva Oy:stä.

Pekka Järvi oli sitä mieltä, että kunnan ja yrittäjien välille on saatava toimiva ajatustenvaihtokanava ja myös torstaisen kaltaisia tapaamisia kaavailtiin alustavasti säännöllisiksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.