Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Tavastiassa opiskelua jatketaan etänä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on päättänyt, että opiskelu jatkuu sen toisen asteen oppilaitoksissa etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka. Lain mukaan toisen asteen opiskelijoille opiskelu voidaan järjestää kokonaan tai osittain etäopetuksena. Päätös koskee myös aikuisten maahanmuuttajien perusopetusta.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian eli Ammattiopisto Tavastian sekä Kaurialan, Parolan, Lammin ja Hämeenlinnan lyseon lukion sekä sen aikuislinjan opettajille tehdyn kyselyn mukaan lähes kaksi kolmasosaa opettajista kannattaa etäopetuksen jatkamista. Loput vastaajista olivat lähiopetuksen kannalla. Kyselyyn vastasi 174 opettajaa.

Päätökseen vaikutti myös se, että Tavastiassa etäopetus on saatu hyvään vauhtiin, ja se on sujunut pääasiassa hyvin. Tavastia ei katso tarkoituksenmukaiseksi muuttaa hyväksi todettua käytäntöä kahden viikon vuoksi.

Vapaan sivistystyön eli Vanajaveden Opiston osalta päätöksiä tehdään valtioneuvoston linjausten (mahdollisesti 3.5.) jälkeen. Samoin Vanaja Koulutus Oy:n koulutusten järjestämismuodosta päätetään tämän jälkeen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia linjaa ja ohjeistaa tarkemmista toimintatavoista ja mahdollisista rajoitusten lieventämisistä 3.5. päätösten jälkeen. Ruokakassijakelua jatketaan toukokuun loppuun saakka eli viikolla aiemmin ilmoitetusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.