Maanantai 27.05.2019
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Teatteri Rollon esityksiä Hattulan vanhustyön yksiköissä

Kuvakollaasi (c) Teatteri Rollo.

Teatteri Rollo vierailee Hattulassa lokakuun 10. päivänä. Vanhustyön yksiköissä järjestettävät kolme eri esitystä ovat osa ikääntyvälle väestölle kohdennettua, kaksivuotista hanketta “Hukkareissu on hyvä reissu”.

Esityksessä Sulo Armas Taisto, Into Uljas Voitto ja Tyyne Hellä Sointu saapuvat kuulemaan konserttia. Matkasta uhkaa muodostua hukkareissu, sillä esiintyjät ovat kateissa. Reippaat eläkeläiset päättävät pelastaa tilanteen ja järjestää oman konsertin.

Menoa ei haittaa, vaikka Sulo välillä unohtaa kaiken, Tyyne puhuu muut pyörryksiin ja Into haluaisi vain urheilla. Hukkareissusta tuleekin musiikkimatka, jossa laulujen ja soiton lomassa nähdään erikoista senioriurheilua, kuten vastapäivääjuoksua.

Loppuhuipennuksena käynnistetään eläkeläisten ja yleisön yhteinen tuolizumba.

Hanke muodostuu maan laajuisesta teatterikiertueesta, sekä kattavan kontaktiverkoston rakentamisesta vanhustyön yksiköihin. Teatteri Rollo vie laadukkaita, vanhuksille suunniteltuja kantaesityksiään jatkuvaksi osaksi vanhusten vuosittaista kulttuuritarjontaa.

Teatteri Rollo on vuonna 1972 perustettu helsinkiläinen ammattiteatteri. Rollon toimintaa rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö sekä Helsingin Kaupunki. Teatteri kiertää koko Suomen alueella kouluissa, päiväkodeissa, vanhustyön yksiköissä, kulttuurikeskuksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Esityksiä on vuosittain lähes sata.

Opetus- ja Kulttuuriministeriö myönsi Teatteri Rollolle erityisavustuksen vuosiksi 2018–2019. Tuen avulla luodaan maanlaajuinen kontaktiverkosto sekä toteutetaan kiertue. Sen puitteissa vieraillaan 45–60 vanhustyön kohteessa kautta Suomen. Vastaavankaltaista, yhtä laajamittaista kiertuetta Suomessa ei tiettävästi ole koskaan aiemmin järjestetty.

“Hukkareissu on hyvä reissu”- hankkeen tarkoituksena on tuoda toimivaksi havaittu, erityisryhmät tavoittava, ammattiteatterin tarjoama esityskokemus osaksi vanhainkotien vuosittaista kulttuuritoimintaa ja varmistaa mahdollisimman monen toimijan tavoittaminen tasa-arvoisesti yksikön koosta, sijainnista tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.