Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Tenholan Linnavuorelle kuntoportaat

Näkymä Tenholan Linnavuorelta. Kuva: Juha Reinikainen. 

Hattulan Tenholan kylässä sijaitsevan Linnavuoren virkistysalueelle johtaneet portaat on niiden huonokuntoisuuden ja vaarallisuuden vuoksi jouduttu purkamaan kesällä 2021.

Nyt portaat on tarkoitus rakentaa uudelleen siten, että jatkossa ne palvelevat myös kuntoportaina. Hanke toteutetaan museoviraston ohjeita noudattaen.

Asia ilmenee rakennuttajapäällikkö Jukka-Pekka Saikkosen tuoreesta viranhaltijapäätöksestä, jolla tehtiin päätös puutavaran ostosta portaita varten.

– Alueella harjoitetaan retkeilyn ohella paljon eri muotoista liikuntaa muun muassa lähistöllä sijaitsevien maastopyörä- ja hiihtoreittien ansiosta, joten potentiaalisia kuntoportaiden käyttäjiä on runsaasti, hankintapäätöstä perustellaan.

– Portaiden puuttuminen jyrkästä rinteestä aiheuttaa vaaratilanteita ja samalla Linnavuoren huipulle pääsy estyy niiltä, joiden liikuntakyvyssä on rajoitteita, perustelut jatkuvat.

Tarjouksia kuntoportaiden rakentamiseen tarvittavaan puutavaraan pyydettiin viideltä eri toimittajalta, ja tarjous saatiin kahdelta toimittajalta.

Puutavara hankitaan Rakentajan Puutavaratalo Oy:ltä hieman alle 6.500 eurolla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.