Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Antti Linnakedosta vuoden AAU:lainen

Hattulan vuoden miesurheilija Antti Linnaketo on tuore rallin ammattilainen ja vuoden AAU:lainen.

Ahveniston Autourheilijat palkitsi kauden päätteeksi menestyneimpiä kilpailijoita ja toimitsijoita joulukuun alkupäivinä. Puheenjohtaja Jouni Heikkilä totesi puheessaan vuoden olleen toiminnan täyteinen niin kilpailijoille kuin toimitsijoillekin. Useampana aiempana vuonna on palkintoraati saanut oikein kaivella menestyneitä pytyn ansaitsevia, mutta tänä vuonna oli lähes runsaudenpulaa kilparadoilla menetyneistä AAU:laisista.

Vuoden alkuun seuraa työllisti pitkästä aikaa talviralli Rengon suunnalla, joka oli samalla Historic-ralisarjan avauskilpailu. Palaute oli kaiken kaikkiaan uudelle järjestelyorganisaatiolle sen verran positiivista, että toivottavasti jatkoa on luvassa. Lisäksi kauden mittaan avustettiin useassa muussa kilpailussa niin Ahveniston moottoriradalla kuin rallipätkilläkin. Loppusyksystä seura järjesti jälleen Rengon suunnalla autosuunnistuksen viimeisen SM-osakilpailun.

Palkitsemiset aloitettiin nuorisopuolen kilpailijoista, eli karting-kuljettajista. Pienimmässä eli Cadet-luokassa palkittiin Kimi Tani, Jesse Saarinen ja Sami Tani. Mini 60 luokan palkinnon pokkasi Emil Virtanen, joka ensi kaudelle on vaihtamassa luokkaa ylemmäs. Raket-luokan palkitut olivat Aatu Hakalehto ja Kaapo Joutvuo, jonka isoveli Kosti Joutvuo puolestaan oli OK-luokan palkinnon saaja.

Kosti Joutvuo, arkistokuva vuodelta 2015.

Lisäksi palkittiin perinteisesti seuran kiertopalkinnoilla Lea ja Jorma Lehdon lahjoittaman vuoden tulokas palkinnolla Sami Tani, Mika Mannisen lahjoittaman vuoden Sisupussi palkinnon sai Kaapo Joutvuo, jonka kauteen mahtui jos jonkinnäköistä tapahtumaa ja vuoden Karting-kuljettajana palkittiin Kosti Joutvuo.

Ns. ison puolen palkintorohmuna kunnostautui Antti Linnaketo, joka sai sekä vuoden rallikartanlukijan että vuoden Autourheilijan palkinnot. Antti istui kuluvan kauden kiuruveteläisen Jari Huttusen kyydissä ja kiersi päätyönään rallin EM-sarjaa, jossa sijoittuivat viimeisen kilpailun parin rengasrikon myötä hopealle.

Siinä sivussa pari ajoi parikin MM-rallia WRC2 luokan autolla, saldona luokkavoitto Neste-rallissa Jyväskylässä ja hyvän alun jälkeen keskeytys Walesissa tehtaan Hyundailla, joka on poikien työkalu myös kaudella 2018. Antti totesikin kiitospuheessaan, että pitänee keksiä joku harrastus, koska tästä nykyisestä tulikin ammatti, nytkin Antti kävi kahden testiviikon välissä näyttäytymässä oman seuran väelle palkintojaan noutamassa.

Rallikuljettajana palkittiin Juha Metsä-Mattila, joka voitti BMW Extreme sarjassa luokkansa ja oli melkoinen taustahahmo myös Renko JM-putki rallin aikaansaamisessa, lisäksi hän otti myös vastuulleen tuon sarjan pyörittämisen uuden yhdistyksen puuhamiehenä.

Autosuunnistuksen puolella AAU saalisti jopa kaksi SM-mitalia, molemmat kuljettajien puolelta, Veli-Matti Lundahl, joka kuljetti riihimäkeläisen Riku Bitterin hopealle, sai taas kerran vuodeksi palkinnon hyllyynsä. Pronssille ajoi Jarno Laine yhdessä LamUa:ta nykyisin edustavan Pekka Virtasen kanssa. AS-kartanlukijana palkittiin Miikka Mäenpää.

Nopeuspuolen kiertopalkinto meni Historic-ratasarjassa Roadsport B luokan mestaruuden voittaneelle Sami Liljedahlile ja vuoden tulokas palkinto samassa sarjassa Roadsport A luokassa kesken kauden mukaan tulleelle Mikko Niemiselle. Lisäksi palkittiin nopeuspuolella Lauri Riekkola, joka voitti Jurvassa kerrasta poikki ajetun Legendsien World Finalissa Golden Masters-luokan mestaruuden.

Lauri Riekkola. Kuva: Racing 45.

Kilpailijoista palkittiin lisäksi rallicrossin SM sarjaa autokrossi luokassa ajanut Janne Hjelt ja pienoisautoiljoista Esa Myllymaa, joka polttomoottorisellaan kiersi aina EM-sarjaa myöten.Toimitsijapalkinnot menivät Ville Heikkilälle ja Marko Mäenpäälle.

Maailmalla nyt palkittujen lisäksi AAU:n väreissä ovat menestyksekkäästi kilpailleet ainakin Jesse Krohn BMW:tehdastiimissä GT-autoilla ja Juha Rintanen Yhdysvalloissa driftingissä.

Moottoriradan perustaja ev Heikki Mikkola on aikanaan luovuttanut parikin upeaa kiertopalkintoa, joista toisen perusteena on nopein kipailussa ajettu kierrosaika. Tänä vuonna kierroksesta kilpailutilanteessa suoriutui V8 Thunder Camarollaan Petri Blomqvist. Toinen Mikkolan lahjoittamista kiertopalkinnoista taas luovutetaan radan hyväksi tehdystä työstä ja näin radan 50v juhlavuotena sen vastaanotti rataa pyörittävä AAU:n jäsen Pertti Kurki-Suonio, jonka ansioksi voidaan myös lukea radan historiikin julkaisu.

Illan päätteeksi perinteiseen tapaan paikalla ollut juhlaväki äänesti jo 80-luvulta asti kiertäneen vuoden AAU-lainen palkinnon saajan. Sen sai tällä kertaa ylivoimaisella äänimäärällä vuodeksi haltuunsa Antti Linnaketo. Nuorempi väki taas äänesti keskuudestaan edellisen pystin pienoismallin Hyvä Kaveri palkinnon muodossa. Siihen taas sai kiinnityksen Atte Hakalehto.

Vuodelle 2018 AAU jatkaa aktiivista toimintaansa sekä kilpailujen järjetämisen kuin kisaamisenkin muodossa. Nuoriso – ja pienoisautoilu ovat oleellisena osan ydistyksen toimintaa, joten aktiivisia autourheilusta kiinnostuneita toivotellaan tervetulleeksi lajin pariin. Liikut sää -messuilla Elenia-Areenalla 6.1. on mahdollisuus tutustua sekä kartingiin että pienoisautoiluun.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.