Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Antti Linnaketo ja Miia Salminen Hattulan vuoden urheilijat

Antti Linnaketo ja Miia Salminen ovat Hattulan Vuoden urheilijat 2016.

Hattulan vuoden naisurheilija 2016 on salibandynpelaaja Miia Salminen ja vuoden miesurheilija 2016 rallikartturi Antti Linnaketo. Linnaketo oli voittamassa ADAC Opel Rally Cup 1 Saksan Opel –sarjaa kuljettaja Jari Huttusen kanssa.

– Seuraava tavoite on Euroopan mestaruus, totesi Linnaketo palkintojenjakotilaisuudessa.

Huttunen & Linnaketo sai tehdaspaikan Opelilta rallin EM-sarjaan kaudelle 2017. Kaksivetoisella Opel Adamilla on määrä ajaa ainakin kymmenen rallia eri puolilla Eurooppaa.

Hattulan vuoden miesurheilija Antti Linnaketo.

Vuoden 2016 sarjavoittokaan ei vielä automaattisesti tuonut tallipaikkaa vaan Opel valitsi suomalaiset viiden ehdokkaan joukosta.

– Kyllä ralliautoilua voi jo ammatiksi kutsua, vaikka ei tästä vielä miljoonia nettoa. Kotona ollessa teen kyllä työkeikkoja, Linnaketo kertoi.

Miia Salminen oli mukana Steelersin naisten joukkueessa joka keväällä 2016 nousi liigaan. Tällä kaudella hän on ollut 2.-divisioonassa pelaavan ja lohkoaan johtavan Pekolan Iskun kantavia voimia.

– Tein itse päätöksen, että en lähde enää tälle kaudelle ylempiin sarjoihin, kertoi Salminen ja kiitteli parhaaksi motivaattorikseen kolmevuotiasta poikaansa.

Miia Salminen ja Hattulan vuoden naisurheilijan palkinto.

Miia Salmisen palkinnon tuoneen liiganousukauden vaiheita voi lukea myös Hattulaan.fi:n blogeista ja PIskun peliraportit kuluvalta kaudelta ovat myös hänen käsialaansa.

Vuoden kulttuuritekona huomioitiin Panssarisoittokunnan perinteitä omaan tyyliinsä jatkanut Panssarinyrkki-orkesteri, jonka maavoimien esikunta äskettäin määräsi lakkautettavaksi. Yhtye lupasi palkintopystiä pokatessaan, että tavalla tai toisella heistä vielä kuullaan.

Vuoden lupaavana poikaurheilijana palkittiin tanssija Elias Husgafvel, lupaavana tyttöurheilijana puolestaan pesäpalloilija Ellinoora Ojala. Ampumahiihtovalmentaja Mika Hakala palkittiin vuoden valmentajana. Hakala sai saman tunnustuksen jo vuonna 2008.

Kunnon kuntalainen Jussi Laine (vas.) sekä urheilustipendin saaneet Jorma Lempinen ja Simo-Pekka Aarnisalo.

Kunnon Kuntalaisen tunnustuksen sai Jussi Laine. Kunnanvaltuustoonkin kuuluva Laine on toiminut harrastelentisseura Isoluun puheenjohtajana 16 vuotta ja valmentaa salibandya Pekolan Iskussa. Ensimmäistä kertaa jaetun Matti Mantila -palkinnon Hattulan urheilun ja liikunnan eteen tehdystä erityisestä työstä sai Rauni Kivistö.

– Kivistö on ”aina valmis” talkoomies, kaivinkoneenkuljettaja joka oli monissa talkoissa mukana unohtaen usein laskutta edes koneen kuluja. Oli kilpailut tai latutalkoot niin ”Aksu” oli mukana.

– VPK :n nuoriso-osaston monivuotinen vetäjä ja valmentaja. Koko nuorisojoukko ahdettiin tarvittaessa kuplavolkkariin, kuului osa mittavista palkitsemisperusteista.

Rauni Kivistö sai ensimmäisen Matti Mantilan palkinnon.

Stipendein palkittiin aikuisurheilussa SM-mitaleita useasta kestävyyslajista saavuttanut Simo-Pekka Aarnisalo, ME-tuloksen penkkipunnertanut veteraanien EM-ykkönen Jorma Lempinen ja superpesisjoukkue Manse PP:hen sopimuksen tehnyt pesäpalloilija Anni Heikkilä.

Heikkilä on Hattulan lupaava tyttöurheilija vuodelta 2014.

Juha Reinikainen

Hattulan Vuoden kulttuuuriteko -tunnustuksen sai Panssarinyrkki.

 

Vuoden lupaava tyttöurheilija on pesäpalloilija Ellinoora Ojala.

 

Tanssija Elias Husgafvel on lupaava poikaurheilija 2016.

 

Vuoden valmentaja Mika Hakala (kuvassa) valmentaa ampumahiihtäjä Mikael Koivusta.

 

Urheilustipendin saaja, pesäpalloilija Anni Heikkilä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.