Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Ella ja Kimi hyvästelivät juniorisarjat hyvällä menestyksellä

Ella Äijänaho ja Kimi Manner päätyivät tanssipariksi sattuman kautta. Hyvä harjoittelutausta on auttanut yhteiseen menestykseen nopeasti.

Parolassa asuvat Ella Äijänaho ja Kimi Manner tanssivat kaksi nuorten ja yhden aikuisten Suomen mestaruuden rock´n swing -tanssien Suomen mestaruuskilpailuissa marraskuun lopulla.

– Aloimme harjoitella yhdessä lokakuun alussa jolloin päätimme, että kisaamme myös aikuisten luokassa. Tampereen ranking-kisassa marraskuun puolessa välissä, ennen SM-kilpailuja voitimme jo buggin yleisen sarjan, kertoo Kimi Manner.

Helsingissä käydyistä SM-kisoista tuomisina oli juniorien buggin ja boogie woogien sekä yleisen sarjan fuskun SM-kultaa.

– Täytän ensi vuonna 18 ja meillä on ensi kaudeksi edessä siirtyminen aikuisten sarjaan. Nyt oli hyvä ottaa oppia, mikä on tärkeää yleisessä sarjassa, Kimi kertoo.

Tanssissa aikuisiin siirrytään heti sen vuoden alussa, jolloin parista jompi kumpi täyttää 18. Ellan ja Kimin suunnitelmissa on jatkaa yhteistä uraa myös ensi kaudella ja yleisen sarjan mukanaan tuomista muutoksista heillä on nyt jo tuntumaa.

– Arvostelu on tiukempaa ja kaikista tansseista tulee tanssittavaksi sekä hidas että nopea kierros.

Tulostavoitteita kilpailuihin Ella ja Kimi eivät aseta, mutta ensi vuoden kilpailuohjelmaansa he ovat jo suunnitelleet.

– Suomessa kierrämme varmaankin kaikki kisat ja ulkomailla arvokisat. Helmikuun 12. päivänä edessä on Baunssin järjestämät kisat Hämeenlinnassa, luettelee Kimi.

Baunssia edustavat Kimi ja ensi vuonna vasta 16 täyttävä Ella ovat löytäneet yhteisen sävelen hämmästyttävän nopeasti, sillä he päätyivät yhteen vasta hiljattain, kun kummankin edellinen tanssipari lopetti.

– Olemme treenanneet yhdessä vasta pari kuukautta. Minun aikaisempi parini lopetti tanssin viime kevääseen ja Kimin pari kesällä, Ella kertoo.

– Laitoin sitten Ellalle viestiä, että mitä jos kokeiltaisiin ja nyt ollaan tässä, Kimi täydentää.

– Heti vaan lähti sujumaan hyvin, kiteyttää Ella parin yhteisen tanssihistorian.

Kimi selittää parin hyvää menestystä molempien henkilökohtaisella kovalla tanssitaustalla ja antaa kiitosta myös valmentajille Pirjo ja Tommi Koivulalle.

– He ovat valmentaneet molempia melkein koko tanssiuramme ajan.

Kilpailuissa joka tapauksessa vaaditaan aina kykyä improvisoida, sillä edes kappaleita ei kerrota etukäteen.

– Etukäteen luotua koreografiaa ei siis voi olla. Ainoa koreografia ovat itse keksityt kuviot joita treenaamme salilla.

Vielä opiskeleva tanssipari onkin säännöllinen vieras Hämeenlinnassa sijaitsevalla Baunssin salilla.

– Treenaamme pääsääntöisesti arki-iltoina mutta myös viikonloppuaamuina, kertoo Kimi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.