Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

FC Nokia liian kova oranssipaidoille

FS Tawastian Miina Manderbacka suojaa palloa, mutta tilaa kääntyä hyökkäyssuuntaan ei Nokian pihdeissä ole.

Naisten futsalin Ykköstä pelaavan hattulalaisen FS Tawastian sarjapaikka on vielä varmistumatta ennen kahta viimeistä ottelua. Lauantaina joukkue koki Juteinikeskuksessa kotitappion FC Nokialle.

FS Tawastia ei parista hyvästä maalipaikasta huolimatta onnistunut karkaamaan johtoon alkuminuuteilla. Vierailijat kokeilivat Tawastian veräjänvartijan Iisa Korkeilan taitoja muutamaan kertaan ennen kuin avasivat maalitilinsä viiden minuutin jälkeen. Sen jälkeen Nokia takoi maaleja tasaiseen tahtiin ja taukolukemat olivat 1–6. FS Tawastian maalin teki Sari Lapikisto.

Myös toisella puoliajalla maalinteossa onnistui ensimmäisenä Nokia Tawastian verkkoon, ennen kuin lukemat kaventuivat 2–7:ään Nokian omalla maalilla. Nousukarsintapaikkaa tavoitteleva Nokia voitti ottelun lopulta 2–9 ja aiheutti FS Tawastialle viidennen tappion kuudesta viime ottelusta.

Ensi lauantaina vastus on sarjataulukon perusteella vielä kovempi, kun Hattulaan saapuu lohkoa tappioitta johtava Mad Max Valkeakoskelta. Viimeisessä ottelussaan hattulalaiset kohtaavat River Vuoksin ja panoksena voi olla sarjapaikka. Eroa kahteen putoamispaikalla olevaan joukkueeseen on kolme pistettä.

Juha Reinikainen

FS Tawastia–FC Nokia 2–9 (1–6)

Maalit: 0–1 Pyykkönen Tilda (Sulonen Jonna) 5.23, 0–2 Lintula Inka (Aaltonen Pinja) 10.01, 0–3 Sulonen Jonna (Koskinen Jenna) 11.53, 0–4 Sulonen Sini (Pyykkönen) 12.56, 1–4 Lapikisto Sari (Korkeila Iisa) 15.11, 1–5 Sulonen Sini 18.34, 1–6 Puntalo Milja (Koivula Elli) 18.49, 1–7 Aaltonen (Puntalo) 22.07, 2–7 Nokia om. 24.47, 2–8 Lintula (Puntalo) 30.51, 2–9 Sulonen Sini (Koskinen) 35.30.
Varoitukset: Aaltonen Pinja Nokia, Lapikisto Sari Taw.
Tähtipelaajat: Taw. Lähdekorpi Laura, Nokia Puntalo Milja.
Tawastian avaus: 1 Korkeila Iisa Mv – 8 Autio Wilma – 9 Jurvanen Ella – 10 Lapikisto Sari – 13 Lähdekorpi Laura C. Vaihtop: 12 Manderbacka Miina – 15 Nieminen Anette.