Keskiviikko 05.08.2020
Nimipäivät: Salme, Sanelma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
21°C
Tuuli: 3 m/s L
 

FS Tawastia pelaa lohkovoitosta

Syksyllä 2019 perustettu hattulalainen futsalseura FS Tawastia on edennyt Palloliiton läntisen alueen naisten Kakkosen B-lohkossa voitosta voittoon. Yhdeksässä pelaamassaan ottelussa joukkue on tehnyt yhteensä 91 maalia ja päästänyt vain 13 maalia. Lohkon pistepörssin kymmenen kärjessä on seitsemän FS Tawastian pelaajaa. Pistepörssiä johtaa 25 maalia tähän mennessä viimeistellyt FS Tawastian Karla Makkonen.

Sunnuntaina 9.2. joukkue kävi pelaamassa kaksi peliä Toijalassa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui PP-70 Pirkkalasta. Ottelu päättyi reilu kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun FS Tawastia oli iskenyt taululle 15–0. Tehokkaimpina kentällä olivat viisi maalia viimeistellyt Karla Makkonen ja neljä maalia iskenyt joukkueen kuopus, 16-vuotias Mira Järvenpää.

Päivän toisessa pelissä FS Tawastia kohtasi Parkunmäen Apassit. Apassit keskittyivät puolustumaan ja iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä, mikä tuottikin kahteen otteeseen tulosta. Ottelun loppulukemat kirjattiin FS Tawastian voitoksi 6–2. Maalintekijöinä olivat neljästi osunut Järvenpää ja kahdesti maalannut Makkonen.

Lauantaina 22.2. Juteinikeskukselle vieraaksi saapui lohkon jumbona kahdella pisteellä majaileva TP-49 Toijalasta. Kotijoukkueen peli ei ollut parhaimmillaan, mutta ero joukkueiden välillä kentällä oli selkeä ja FS Tawastia poistui ottelusta 9–2–voitto taskussa.

Ottelun yksi hienoimmista ja erikoisimmista maaleista oli TP-49:n maalivahdin Annsofi Kreivin tekemä 4–1-kavennus. Kreivi onnistui pitkällä avauksellaan yllättämään FS Tawastian maalissa hyvin läpi kauden torjuneen Iisa Korkeilan. FS Tawastialta maalinteossa onnistuivat hattutempun arvoisesti Laura Långvik, kahdesti osuneet Karla Makkonen ja Laura Lähdekorpi sekä kumpikin kertaalleen viimeistelleet Ella Jurvanen ja Sari Lapikisto.

Laura Lähdekorpi osui kahdesti.

Sarja päättyy FS Tawastian osalta lauantaina 29.2. Tampereella pelattavaan miniturnaukseen, jossa joukkue kohtaa Ilves/FS 3:n ja FC Nokia/-03:n. Näistä kahdesta ottelusta FS Tawastia tarvitsee vähintään yhden pisteen lohkovoittoon.

Tällä hetkellä pisteen erolla lohkon kärjessä oleva FC Nokia/2 on jo pelannut kaikki ottelunsa. Joukkueiden keskinäisen ottelun FS Tawastia voitti tammikuussa Parolassa 5-2. Lohkovoittajalle tarjotaan mahdollisuutta nousta seuraavaksi kaudeksi valtakunnalliseen Ykköseen.

– Palloliitosta ottivat jo yhteyttä ja kysyivät halukkuuttamme nousta. Tarjolla on mahdollisesti vielä jokin karsinta sarjan päätyttyä. Nämä kuviot selviävät sitten ajallaan. Mutta kyllä me joukkueen kanssa olemme keskustelleet, että olisihan se nousu hieno asia, vaikka toki se vaatii sitten ihan erilaisia resursseja niin kentällä kuin kentän ulkopuolelle, kertoo joukkueen kapteeni ja puuhanainen Sari Lapikisto.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.