Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s I
 

FS Tawastia valmiina haasteisiin Naisten Futsal-Ykkösessä

Viime kaudella Naisten Futsal-Kakkosessa lohkonsa ilman pistemenetyksiä voittanut FS Tawastia nousi täksi kaudeksi valtakunnalliseen Ykköseen. Palloliiton alainen Ykkönen on jaettu maantieteellisesti kahteen lohkoon. FS Tawastia pelaa 9 joukkueen eteläisessä A-lohkossa. Pohjoisessa B-lohkossa on 8 joukkuetta.

Runkosarja pelataan molemmissa lohkoissa kaksinkertaisena sarjana yksittäisinä otteluina. Kummankin lohkon kaksi parasta joukkuetta selviävät loppusarjaan, jonka voittaja nousee Naisten Futsal-Liigaan kaudelle 2021-2022. Loppusarjan toiseksi sijoittunut joukkue karsii liigapaikasta Naisten Futsal-Liigan 11. sijoittuneen joukkueen kanssa. Ykkösen A-lohkon viimeiseksi sijoittunut putoaa alueelliseen Kakkosen lohkoon.

FS Tawastia lähtee kauteen maltillisin, mutta innostunein ja odottavin ajatuksin.

– Ykkösen tasosta meillä ei ole juurikaan tietoa, mutta meillä on hyvä joukkuehenki ja nautimme pelaamisesta, joten uskon, että tulossa on hyvä kausi myös Ykkösessä, tiivistää Tawastian maalivahti Iisa Korkeila.

Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana ja kaksi uutta vahvistusta on saatu, kun Jalkapallokentiltä Hämeenlinnan Härmän paidasta tutut Eerika Lähdekorpi ja Veera Räkköläinen ovat liittyneet joukkueeseen. Lähdekorven voidaan odottaa haastavan viime kaudella Kakkosen maalipörssin voittaneen Karla Makkosen joukkueen sisäisessä maalipörssissä, kun taas Räkköläinen tuo kentälle pallovarmuutta etenkin puolustuspäässä.

Jalkapallokiireiden sekä koronan yhteiskuntaan tuomien haasteiden takia joukkue ehti pelata ennen kauden alkua vain yhden harjoitusottelun. Valkeakoskelainen Mad Max, joka pelaa alkavalla kaudella samassa lohkossa Tawastian kanssa, aiheutti Tawastialle sen historian ensimmäisen tappion voittaen kotihallissaan 7-6. Mad Max sijoittui viime kaudella omassa kärjen jälkeen tasaisessa Ykkösen lohkossaan toiseksi viimeiseksi.

FS Tawastia aloittaa Ykkösen pelit Raisiossa paikallisen RaiFun vieraana lauantaina 31.10. RaiFu sijoittui viime kaudella Ykkösen lohkossaan seitsemänneksi. Kotihallissaan Parolan Juteinikeskuksella FS Tawastia pelaa ensimmäisen kerran lauantaina 7.11., kun klo 14:00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu MU Mäntsälästä, joka viime kaudella sijoittui Ykkösen lohkossaan kolmanneksi.

FS Tawastia haluaa toivottaa kannattajat lämpimästi tervetulleeksi Juteinille seuraamaan Naisten Futsal-Ykkösen pelejä. Otteluihin on vapaa pääsy, mutta katsojia pyydetään ystävällisesti huomioimaan aina sen hetkiset ohjeistukset turvallisiin yleisötilaisuuksiin. Tällä hetkellä 15 vuotta täyttäneiltä katsojilta edellytetään kasvomaskin käyttöä koko ottelutapahtuman ajan, ellei kasvomaski vaikeuta katsojan hengitystä kohtuuttomasti tai katsojalla ole muita terveydellisiä syitä, jotka estävät maskin käytön. Ottelutapahtumissa tulee myös huomioida turvavälit (1-2 m) seurueiden kesken kaikissa tilanteissa.

Kuva joukkueesta ennen harjoituspeliä Valkeakoskella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.