Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Futsalin kakkoseen nousseelle Visalle kivenkova avausvastus

Elmeri Kallio (etualalla vas.) ja Niko Mikkonen (oik.) harjoittelivat ParVin futsal-joukkueen mukana tiistai-iltana Juteinikeskuksella.

Parolan Visa on vaihtanut viime vuodet futsalissa sarjatasoaan komeasti ylöspäin vuosittain. Tänä vuonna Tampereen piirin 2.-divisioonaa pelaava ParVi aloittaa sarjakautensa vieraskentällä lauantaina.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin. Taukoa futiskauden jälkeen ei pidetty tänä vuonna yhtään ja treeneissä on ollut hyvin porukkaa, kertoo joukkueen kokeneisiin pelimiehiin lukeutuva Ville Kalervo.

Mukana on ollut kaksi maalivahtia ja neljä kentällistä pelaajia. Miehistö on säilynyt viime kaudesta samana, vahvistettuna Valkeakosken Mad Maxin liigajoukkueeseen aiemmin kuuluneella Valtteri Kaarnalla.

– Avausotteluun lähdetään poissaolojen takia kuitenkin haastavista lähtökohdista, arvioi Kalervo.

Ville Kalervo (etualalla) on totuttu jalkapallokentillä näkemään HJS:n maalipuiden välissä. Futsalissa hän on kenttäpelaaja.

Helppoa totuttelutuokiota uudelle sarjatasolle ei muutenkaan ole tiedossa, kun avausvastustaja on sarjan luultavasti kovimmasta päästä.

Perinteisen Valkeakosken Koskenpoikien logon alla pelaava WFT sijoittui viime vuonna kakkosen kolmanneksi ja joukkueen liki 40-päiseltä pelaajalistalta löytyy myös kymmenen jalkapallon liigakautta Hakassa tahkonnut Jarno Mattila. WFT:n avausottelussa Mattila teki kaksi maalia.

– Laatunippu on vastassa. Meiltä löytyy riittävä määrä yksilötaitoa mitä pelien voittaminen aina vaatii. Valtaosa pelaajistamme on futistaustaisia joten suurin haasteemme on varmaan taktinen osaaminen, Ville Kalervo sanoo.

ParVi pelaa kotiottelunsa Juteinikeskuksella lauantai-aamupäivisin. Syöttökolmion keskellä tiistain harjoituksissa hikoili Jesse Järvinen.

Pelimäärä ParVilla lisääntyy viime sarjakauteen verrattuna neljällä.

– Senkin takia on hyvä, että meillä on laaja rinki. Peleihin lähdetään yleensä kolmella hyökkäysparilla ja kahdella pakkiparilla.

Kotiottelunsa ParVi aloittaa lauantaina marraskuun 3. päivänä kello 11.30 TP-49:ää vastaan.

– Kotiottelut pelataan aina lauantaisin kello 11.30 ja monessa kotipeliviikonvaihteessa miesten pelin jälkeen on vielä futsalin junnuturnaus, kertoo toiminnanjohtaja Ville Karvinen.

Visan toiveissa onkin saada lauantaisin Juteinikeskuksen katsomoon myös muuta kuin perinteistä futsalväkeä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.