Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s I
 

Hattula pelaa MultiGolfin kotimaiselle kisakartalle

Puheenjohtaja Anne Riihilahti Parolan Visasta ja hyvinvointikoordinaattori Tristan Fay Hattulan kunnalta esittelevät kisavälineistöä.

MultiGolfin ensimmäiset Suomen mestaruudet ovat jaossa Hattulassa syyskuussa. Pelaajien toivotaan ilmoittautuvan Parolan ja Lepaan MultiGolf-radoilla 12.–13.9. järjestettävään tapahtumaan sankoin joukoin ja ilman turhaa ennakkojännitystä.

– Ensimmäinen karsintakisa pelataan Parolan radalla lauantaina ja mukaan saa tulla kuka vain. Osallistumiskynnys on matala ja toivomme tapahtuman houkuttavan myös perheitä mukaan, sanoo Hattulan kunnan hyvinvointikoordinaattori Tristan Fay.

Multigolf on laji, jossa kisataan futisgolfissa, puistogolfissa ja frisbeegolfissa.

– Multigolf-kenttiä on Suomessa vasta vähän yli kymmenen. Parolaan rata valmistui viime syksynä ja myös koululaiset ovat ottaneet radan omakseen, kiittelee Liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela Juteinikeskuksen lähistöllä, Parolan pallokentän vieressä sijaitsevaa suorituspaikkaa.

Hattulan radan oli määrä olla Suomen ensimmäinen, mutta Vantaan rata valmistui tovin ennen. Kilpailukartalle Hattula kuitenkin näillä näkymin ehtii ensimmäisenä.

– SM:t ovat samalla Suomen ensimmäinen Multigolf-kisa, Salmela vakuuttaa.

Lajia ovat ehtineet Hattulan radalla kokeilla paitsi monet ulkopuoliset pelaajat, myös muutama Parolan Visan T18-joukkueen tyttöpelaaja.

– Sikasiistiä, kuului tyttöjen kommentti. Tytöistä neljä onkin lähdössä mukaan kisaan ja he haastavat myös muut visalaiset ja HJS:laiset, kertoo Visan puheenjohtaja Anne Riihilahti.

Lauantain 12.9. kisapäivän oheen on luvassa myös oheistoimintaa Pallokentälle. Mestaruudet ratkeavat sunnuntaina Lepaan radalla, jota pidetään Parolaa vaikeampana.

– Kaikki väylät pelataan vuorotellen jokaisella välineellä joten nyt nähdään minkä lajin taitajat hallitsevat kaikki lajit parhaiten, Jari Salmela visioi.

Kunnan lisäksi tapahtumaa on järjestämässä iso joukko yhteistyötahoja, myös Parolan Visa. Kisan käytännön läpiviennistä vastaavat Hämeenlinnan Discaajat.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.