Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Huhtikuussa aloittava Hattula Boxing tarjoaa mahdollisuuden laadukkaaseen harjoitteluun kotipitäjässä

Hattula Boxingin perustajajäsenet.

Hattula Boxing ry aloittaa toimintansa huhtikuussa. Nyrkkeilyseura lehdistötiedotteessaan kertoo tarjoavansa koti- ja lähikuntalaisille mahdollisuuden laadukkaaseen harjoitteluun kotipitäjässä. Seuran valmennuksesta vastaa kovatasoinen joukko tuttuja nimiä. Toiminta alkaa heti Hämeen koronarajoitusten niin salliessa.

– Seurallemme on tärkeää, että arvomme toteutuvat kaikessa toiminnassamme heti alusta lähtien. Seuramme tarjoaa jokaiselle yhdenvertaisen mahdollisuuden harrastaa kunto- ja kilpanyrkkeilyä. Erityisen tärkeää meille on se, että jokainen – varsinkin nuori harrastaja – tuntee olonsa meillä arvostetuksi sekä turvalliseksi, painottaa Ari Turunen, joka on yksi seuran neljästä perustajasta.

Hattula Boxing ry:n taustalla toimivalla nelikolla on pitkä ja vankka kokemus nyrkkeilystä niin seura- kuin lajiliittotasolla.

Kilpavalmennuksesta sekä nuorten nyrkkeilykoulusta vastaa Kari Lammia, joka on urallaan valmentanut muun muassa ammattinyrkkeilijä Edis Tatlia, jonka saavutuksiin kuuluu sarjansa Euroopan mestaruus.

– Haluamme antaa paikallisille nuorille sekä kilpanyrkkeilystä kiinnostuneille mahdollisuuden huipputason valmennukseen kotikunnassa. Unohtamatta kuntonyrkkeilijöitä, joiden tunteja ohjaa joukko entisiä kilpanyrkkeilijöitä sekä Suomen Nyrkkeilyliiton ohjaajakoulutuksen käyneitä vetäjiä.

Idea seuran perustamiselle syntyi Petri Välkkysen ja Tomi Korpisen yhteistyöstä. Oma lajirakkaus sekä kuntonyrkkeilyn monet terveydelliset hyödyt veivät lopulta heidän ideansa toteutukseen asti.

– Jokainen etätöitä tehnyt tietää huonon ergonomian vaikutukset kehossa sekä mielialassa. Kun itse on päässyt vetreyttämään oloa säkkitreeneissä, lähdimme pohtimaan, miksemme tarjoaisi tätä mahdollisuutta myös muille, kertoo Tomi Korpinen.

Korpisella on pitkä tausta lajiliittotason toiminnasta, hän kuului Suomen nyrkkeilyliiton johtokuntaan 4 vuotta ja oli liiton puheenjohtaja 6 vuotta. Nykyään Korpinen luotsaa Suomen vanhinta kansainvälista nyrkkeilyturnausta eli vuosittaista GeeBee-turnausta. Seuran vahvaa liikunta- ja valmennusosaamista täydentää Petri Välkkynen, joka on kunnostautunut muun muassa Palomiesten MM-kilpailuissa.

Hattula Boxingin nyrkkeilysali sijaitsee lehdistötiedotteen mukaan osoitteessa Herniäistenniementie 7.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.