Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Iskun kotipäätös Divarissa päättyi kiitoksin

382_685x457

Draamaa ottelun keskeyttänyttä palohälytystä myöten ja yli puoleenväliin peliä tasaista kenttäpeliä. Pekolan Isku ja salolainen Huvinsa Kullakin -nimeä kantava ryhmä päätyivät lopulta numeroihin 3–7 (0–1, 2–3, 1–3) koitoksessa, jossa kummallakaan ei ollut enää suurta panosta. Sarjakuutosena majailevan HuKun tehopelaajat olivat Emma Launiainen (4+0) ja Kati Launiainen (2+1) joiden laukaisutaito oli divaritasolle todella vakuuttava.

Iskun tehokkaimmat olivat taas kerran joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimet Miia Salminen (1+1) ja Elina Hämäläinen (0+2). Tehot kasaantuivat ykköskentälliselle jonka puolustajat Milla Rönn ja Laura Kakko myös onnistuivat maalinteossa. Divarin kotiottelut päättyivät Iskun osalta ainakin vuoteen 2016 asti tähän. Kapteeni Liisa Hänninen (yläkuvassa) summasi kautta pystyssä päin:

– Peli peliltä olemme menneet eteenpäin siitä kun harjoittelun aloitimme. Olemme pystyneet kehittämään pallollista peliä ja yksilöt ovat kehittyneet, ongelma oli tänä vuonna kuten aikaisempinakin vuosina maalinteko. Siihen tämä projekti sitten varmaan kaatui.

Hännisen mielestä Isku pystyi antamaan vierakentälläkin tiukkaa vastusta jopa kärkijoukkueille.

– Oli siellä todella paljon hyvääkin, mutta se ei valitettavasti tällä kaudella riittänyt. Olen hirveän ylpeä meidän tytöistä ja meillä on ollut ihan törkeän hyvä joukkuehenki kautta koko kauden.

Kauden alusta asti vaivanneet avainpelaajien loukkaantumiset ovat pakottaneet Iskun taistelemaan läpi kauden suhteellisen pienellä ydinryhmällä.

– Ykkösdivari on kuitenkin aika raadollinen, putoamassa on sellainenkin joukkue joka on voittanut kuusi tai seitsemän ottelua. Oma tavoitteemme on, että emme ole viimeisiä ja jäljellä on vielä kaksi vierasottelua. Huomenna Kaarinaan ja ensi viikolla sitten Kauniaisiin.

IMG_3801

Vaikka kuluvan kauden hoitaminen loppuun on ollut pääasiana, on joukkue jo myös aloittanut ensi kauden pelaajiston kartoituksen.

– Kakkosdivariin mennään ja toivottavasti repussa on tältä kaudelta osaamista ja taitoa niin että kakkosdivarissa pystytään kamppailemaan. Mitään tavoitteita ei ole vielä asetettu vaan nyt keskitytään tähän kauteen, Hänninen sanoo.

Divarin vaatimukset ovat olleet muuta, mihin Iskun organisaatio aiemmin on tottunut. Pelin jälkeen niin yhteistyökumppaneita kuin seuran vapaaehtoisiakin kiitelleen Hännisen mukaan pelaajilla on ollut turvallinen tukijoukko joka on sallinut pelaajien varsinkin kotipeleissä keskittyä pelaamiseen.

– Meillä on aika pieni organisaatio ja aika kotikutoisesti näitä hommia pyöritetään.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.