Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Joroisilta tuomisina kärkisijoja

565_660x514

Neljänneksi sijoittuneet Jenni Mattila (kuvassa vas.) ja Mia Koskinen (N45-49, kuvassa oik.) sekä viidenneksi sijoittunut Jorma Viiala (M55-59) olivat Tawast Cycling Clubin parhaiten sijoittuneet omissa ikäluokissaan, kun triathlonin puolimatkan SM-sijoituksista kisattiin Joroisten legendaarisen teräsmieskisan yhteydessä.

N35-39-sarjassa kisaava Mattila oli seuran nopein nainen ja miehistä matkan nopeiten taittoi sarjan M45-49 Ari-Pekka Halinen ajalla 4.48.15. Viiden tunnin alitukseen pystyi myös sarjan M35–39 Ville Kiviniemi ajalla 4.56.48.

Lajisuorituksista esiin kannattaa nostaa Halisen juoksuaika 1.32.01 joka oli oman sarjan toiseksi nopein. Jenni Mattilan juoksuosuus taas oli kaikkien naisosallistujien kärkeä, Mattilan aikaa 1.32.15 nopeammin matkan juoksivat naisista vain yleisen sarjan ykkönen Kaisa Lehtonen ja kakkonen Maria Söderström.

Joroisten puolimatkan SM:llä kisaaminen oli Mattilalle viime kesästä asti kestänyt ja nyt toteutunut kiintopiste.

– Juoksu kulki melko lennokkaasti alusta loppuun. Kannustusta sai paljon ja se toi lisävirtaa. Juoksu näyttää nyt kulkevan vähäiselläkin panostuksella, kun käyttää aikaa iltaisin lihashuoltoon.

– Sekä miesten että naisten selkiä tuli juoksussa vastaan aika lailla, sillä kiersimme juoksulenkkiä kolme kertaa.

Kokonaisaikasi oli lähes tasan 5 tuntia, oliko se suunnilleen sitä mihin tähtäsit?

– Viiden tunnin alitusta lähdin tavoittelemaan. Kelloni tilttasi jo alkutaipaleella, joten ajasta ei ollut minulla mitään tietoa. Maalissa vasta kuulin aikani 5.00.04. Silloin tietysti harmitti nuo 5 ylimääräistä sekuntia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.