Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Kävelytauluilla voi aktivoida itseään myös kylillä

Kävelytestin tekemällä voi saada selkeyttä omaan kestävyyskuntoonsa.

Useammalle Hattulan kylälle on jaettu kävelytestitaulut, joissa voi UKK-instituutin viitearvoihin perustuen käydä testaamassa oman kestävyyskuntonsa. Testi on kahden kilometrin mittainen kävely.

Pia Vekka on ottanut sydämenasiakseen huolehtia seniorien liikunnasta myös poikkeusaikana.

– Tauluja on jo pystyssä esimerkiksi Parolassa, Tyrvännössä ja Vuohiniemessä, ja sen lisäksi ne pystytetään lähiaikoina vielä Hyrvälään ja Pekolaan. Lähinnä siis aktivoimaan toki senioreita, mutta toki sopii kaikenikäisille henkilöille, kertoo Hattulan senioriliikunnan koordinaattori Pia Vekka.

Senioreille on myös perustettu etäjumpparyhmä, eli heille jaetaan kerran viikossa tai parissa jumppaohjeet kotiin videona tai tulostettavana ohjeena.

– Itse toimin siis mallina niissä. Ohjeet toimitetaan sähköpostilla, osalle vien myös postilaatikkoon. Minä annan tarvittaessa tukea puhelimitse, tai jopa käyn ikkunan takana näyttämässä tarvittaessa liikkeet. Nyt ryhmässä on lähes 60 osallistujaa, iloitsee Pia.

– Puhelinkeskusteluissa tulee sosiaalinen puoli, kun osa senioreista on aika yksinäisiä. Osan kanssa on sovittu, että soitan säännöllisesti, osalle soittelen silloin tällöin ja osa soittelee minulle kun on asiaa. Yritän saada puuhattua kasaan myös esimerkiksi whatsup-ryhmän osallistujille, joissa he voisivat kannustaa toisiansa jumppaamaan.

Senioreiden Facebook-ryhmässä on kasassa jo lähes 120 senioria.

– Sitä kautta myös yritän aktivoida heitä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.