Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

KiipMTB:n avaustapahtuma taiteiltiin läpi märässä maastossa

Jyrki Louhi (keskellä) taisi parhaiten noin 11,3 km:n lyhyen matkan. Kimmo Joutvuo (vas.) ja Toni Saarinen pääsivät myös palkittaviksi.

Hattulalaisen Tawast Cycling Clubin ja Hatunen Racing Teamin ajajat olivat hyvin edustettuina ensimmäisen KiipMTB-tapahtuman eri matkoilla.

Kiipulassa ajettuun maastopyöräilyn kuntotapahtumaan starttasi lopulta alle 80 ajajaa, kun peräti 25 ennakkoilmoittautujaa jäi pois starttilinjalta.

Paremmin pyöräsuunnistajana tunnettu Lahden Pyöräilijöiden Mika Tervala oli nopein noin 34 kilometrin mittaisella pitkällä matkalla.

Lyhyemmän, runsaan 11 kilometrin reitin puolestaan selvitti nopeiten HPK:n kiekkoikoni, myös enduron parissa viihtyvä Jyrki Louhi.

Naisten pitkän, eli noin 34 kilometrin matkan ykkönen oli Hatunen Racing Teamin Tiina Nieminen ennen TCC:n Leena Aaltoa ja Hatusen Päivi Jaakkolaa.

Lyhyellä matkalla naisten sarjan nopein oli Anu Valve.

Viime viikkojen säätila ei suoranaisesti houkutellut osallistumaan. Viime aikojen lähes tauoton sade vaikutti ajoon eniten kierroksen alkukilometreillä, joilla reitti kulki tasamaastossa upottavaa ojanvarsiväylää noudatellen.

Metsän siimeksessä ja kuntopoluilla väylä oli pysynyt pääosin hyvin ajettavana, joskin loppukilometreille oli reititetty muutamia haastavia kivikkolaskuja.

Vaikka juuri kisatuntien aikana ei satanutkaan, kiitteli moni starttaaja sitä, että KiipMTB:n reitti ei sisältänyt myöskään kaikkein vaikeimpia juurakkojaksoja.

Järjestäjät olivat onnistuneet laatimaan harjumaastoihin kohtuullisia korkeuserojakin sisältäneen ja sopivan teknisen reitin, jonka kuitenkin selvittivät läpi myös nuorimmat starttaajat. Kaikkiaan maaliin pääsi vähän yli 70 osallistujaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.