Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

LENTOPALLO: Juteinikeskus loi hienot puitteet HPK:n voitolle

 

Parola heräsi kunnolla henkiin yhdeksi illaksi, kun naisten mestaruusliigan ottelu HPK-Salon Viesti pelattiin Juteinikeskuksella.

Tapahtumapäivä alkoi HPK:n akatemiajoukkueen pelillä Helsinki Volley 2:ta vastaan. Helsinki Volley 2 oli parempi erin 3-2.

Panssarinyrkki viihdytti yleisöä ennen ottelun alkua.

Panssarinyrkki viihdytti yleisöä ennen ottelun alkua.

Panssarinyrkki viihdytti musiikillaan illan pääottelua odottavaa yleisöä Juteinikeskuksen ruokalassa ja pihalla oli mahdollista nauttia hernekeittoa mehun kera. Kioskipisteitäkin oli useita.

Yleisöä saapui tasaisena virtana hyvissä ajoin ennen ottelua. Pääsymaksuton tapahtuma ja uteliaisuus uutta Juteinikeskusta kohtaan sai varmasti liikkeelle muutkin kuin perinteiset lentopallonystävät.

Juteinikeskuksen parkkipaikat olivat hiekkakenttiä myöten täynnä, mikä ei ole Parolassa kovin tavanomaista. Tuntui, että yhdeksi illaksi Parolan keskusta sai kaupunkimaisia piirteitä.

Parolalainen Henna Juppo oli tullut seuraamaan lentopalloa siskonsa ja äitinsä kanssa. Henna on itse harrastanut lentopalloa aikanaan 26 vuotta Hämeenlinnan Tarmossa voittaen urallaan muun muassa A-tyttöjen Suomen mestaruuden 2000 ja muutamia nuorten Suomen mestaruuksia.

—Oli mielenkiintoista nähdä kuinka Juteinikeskuksen uusi liikuntasali toimii urheilutapahtumassa. Oma poikani on esikoulussa Juteinikeskuksella, joten paikka on muuten tuttu entuudestaan. Itse tapahtuma vaikuttaa mukavalta, kertoo Henna Juppo.

—Salon Viesti vastustajana houkutti myös omalta osaltaan tulemaan katsomaan. Ja on kiva nähdä livenä naislentopalloa ja vieläpä omalla paikkakunnalla, jatkaa Juppo.

Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna piti puheen, kun joukkueet lämmittelivät kentällä, ja toivotti yleisön tervetulleiksi tapahtumaan.

HPK:n ja Salon Viestin ottelu muodostui niin tasaiseksi mitä ennakkoon ajateltiinkin. Ottelussa nähtiin useita pitkiä palloralleja, varsinkin molempien joukkueiden liberopelaajat puolustivat niin kovat lyönnit kuin lyhyet sijoituksetkin lähes lattianrajasta vielä peliin.

Hillary Hurley nostaa pallon tarkasti passari Katja Kylmäaholle.

Hillary Hurley nostaa pallon tarkasti passari Katja Kylmäaholle.

HPK oli kuitenkin lopulta vahvempi, varsinkin erien lopuissa, jonka ansiosta ottelu kääntyi HPK:n puhtaaksi 3-0 (25-22, 27-25, 25-22) voitoksi.

Kotijoukkueen näkyvimmät pelaajat olivat hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Hillary Hurley, jotka tehtailivat liki vuorotellen pisteitä tarkoilla lyönneillään. HPK:n libero Eveliina Rautiainen nosti aloitukset tarkasti ja puolusti myös näyttävästi. Vaihdosta kentälle 2. erässä tullut keskitorjuja Roosa Nieminen sykähdytti lukuisilla torjunnoillaan saman pallon aikana, herättäen Juteinikeskuksen yleisön kannustamaan hurjasti kotijoukkuetta. Koko HPK tuntui olevan astetta valmiimpi sunnuntai-illan peliin, kuin vastustaja Salon Viesti.

Kotijoukkueesta parhaana palkittiin hakkuri Piia Korhonen (17/+13). Korhonen sai myös LähiTapiolan 3 pistettä. LähiTapiolan 2 pistettä sai HPK:n Hillary Hurley (13/+9).

HPK Cheer Team kannusti kotijoukkuetta koko ottelun ajan ja esiintyi tauoilla muodostaen upeita muodostelmia.

Ottelupäivän tapahtuma tarjosi yleisölle kokonaisvaltaisen elämyksen upeissa uusissa tiloissa. Juteinikeskus osoitti olevansa tapahtumapaikkana sopiva ja hyödynnettävissä jatkossakin erilaisille tapahtumille.

HPK pääsi juhlimaan kotiavaustaan jo kolmen erän jälkeen.

HPK pääsi juhlimaan kotiavauksensa voittoa jo kolmen erän jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.