Tiistai 16.08.2022
Nimipäivät: Aulis
Hämeenlinna
Selkeää
28°C
Tuuli: 5 m/s EEI
 

Maailmanmestarit tähdittävät cross countryn SM-avausta Hattulassa

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes ja supermoton vuoden 2013 maailmanmestari Mauno Hermunen tähdittävät offroad-moottoripyörien cross countryn Suomen mestaruussarjan avausta Parolannummella lauantaina, huhtikuun 23. päivänä. Kilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä lähes 650 kuljettajaa, joista 48 lähtee kamppailemaan Suomen mestaruussarjan menestyksestä ja kauden päätteeksi jaettavista 4.000 euron palkintorahoista.

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes nähdään Hattulassa kisaamassa runsaan viikon päästä. Kuva: ABC Communication.

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes nähdään Hattulassa kisaamassa runsaan viikon päästä. Kuva: ABC Communication.

Viime viikonloppuna uuden MM-endurokauden kahdella osakilpailuvoitolla Marokossa avanneelle Remekselle cross country on tuttu laji ja Tuusulan Moottorikerhon mies on Suomen mestari vuodelta 2014.

Supermoton MM-sarjan taakseen jättäneelle Helsingin Moottorikerhon (HMK) Hermuselle edessä on ensimmäinen kilpailu cross countryssa. Hermusen päätähtäin on motocrossin SM-sarjassa, mutta cross country toimii erinomaisena harjoituksena.

Panssari CC:n lähtölista on kaiken kaikkiaan kova. Mukana ovat myös enduron MM-sarjan junioriluokassa kilpailevat HMK:n Henric Stigell ja Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen.

Maailmanmestari Mauno Hermunen kisaa ensimmäistä kertaa cross countryssä. Kuva: Kytönen Motorsport.

Maailmanmestari Mauno Hermunen kisaa ensimmäistä kertaa cross countryssa. Kuva: Kytönen Motorsport.

Viime vuonna Suomen mestaruuden jakaneet Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola ja HMK:n Toni Eriksson puolustavat titteleitään. Lisäksi Kaivolaisen kanssa SM-pronssin jakanut JSMK:n Matias Savo on mukana.

Tulosta lähtee tekemään myös enduron arvostetun Päijänteen Ympäriajon maaliskuussa voittanut, enduron moninkertainen Suomen mestari, Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsten.

KISAINFOA

  • Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kilpailualueen kioskissa myytävän käsiohjelman hinta on kaksi euroa.
  • Ensimmäisessä kilpailulähdössä ajavat naiset, nuoret, V60 ja classic kello 9:00 alkaen. V50, U20 ja B starttaavat omaan lähtöönsä kello 10:30. SM- ja V40-luokan yhteinen kilpailu ajetaan kello 13:00 alkaen. Päivän päättää harrasteluokan startti kello 15:30.
  • Kilpailupaikka sijaitsee Hattulan Parolannummella varuskunta-alueella, missä on Parolannummentiellä opasteet pysäköintialueille. Varikkoalue ja koko kilpailukeskus sijaitsevat pysäköintialueiden välittömässä läheisyydessä.
  • Myös kilpailun lähtö-, maali- ja huoltoalue sijaitsevat lähellä pysäköintialueita. Noin yhdeksän kilometrin mittaisen kilpailureitin alku- ja loppupää ovat samalla alueella.
  • Yleisölle suositeltavia katselualueita ovat edellä mainittujen lisäksi reitin alkupäässä olevat useat ylä- ja alamäet, jotka ovat aiempina vuosina tuoneet kuljettajille haasteita ja yleisölle nähtävää.
  • Yleisö saa kulkea vapaasti kilpailualueella, mutta kilpailureitillä liikkumista tulee välttää ajojen aikana. Toimintamalli on tuttu ralliautojen maailmasta.
  • Kilpailualueella on kuulutus, jota voi kuunnella myös radiotaajuudella 91,70 MHz.

Marko Vihriä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.