Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Maastopyöräily: Aulanko MTB järjestetään toukokuussa kolmannen kerran

Hattulalainen Tawast Cycling Club järjestää toukokuun 21. päivänä kolmannen Aulanko MTB:n. Viime vuonna kylpylähotelli Rantasipi Aulangon keskuspaikakseen vaihtanut tapahtuma keräsi viime toukokuussa noin 200 maastopyöräilijää ja nyt järjestäjät varautuvat noin 200–250 osallistujaan. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu lähiaikoina.

Aulanko MTB järjestetään kolmannen kerran ja kilpailukeskus on viime vuoden tapaan kylpylähotellilla.

Aulanko MTB järjestetään kolmannen kerran ja kilpailukeskus on viime vuoden tapaan kylpylähotellilla.

– Alkuperäinen ajatus oli järjestää tapahtuma kolme kertaa ja pitää sen jälkeen eräänlainen välitilinpäätös siitä, mihin ollaan päästy, kertoo tapahtumanjohtaja Tapio Painilainen.

Aulangon valttina on Etelä-Suomen maastoihin nähden vaativa reitti ja osallistumismaksuun tänäkin vuonna kuuluvan kylpyläkäynnin ansiosta myös muut kärkipään olosuhteet. Kylpylän ravintola valmistaa tarjolle kevyet kisaruoat kisan jälkeistä tankkausta silmällä pitäen.

Reitit ovat samat kuin viime vuonna, eli tarjolla on yksi 27 kilometrin kierros tai kahden kierroksen pitkä matka, 54 kilometriä.

Tapahtuman ensimmäiseksi pääyhteistyökumppaniksi varmistunut Rantasipi Aulanko tarjoaa pitkämatkalaisille myös omat, kisahinnoitellut majoituspakettinsa. Perheille tai lapsi–vanhempi -osallistujille on tarjolla uuden uutukaista houkutinta.

Hotellin kupeeseen avataan toukokuun puoleen väliin mennessä Aulangon Seikkailupuisto Hugo Oy:n ylläpitämä ilmaseikkailurata, jonka tyyppinen Hämeenlinnassa on jo Ahvenistolla. Uuden seikkailupuiston taustalta löytyy muun muassa entinen huippualpinisti Sami Uotila.

Tapahtuman turvallisuuteen on tänä vuonna kiinnitetty entistä enemmän huomiota.

– Liikenteenohjauksen resursseja vahvistetaan ja paikalla on koko tapahtuman ajan SPR:n ensiapuyksikkö, Painilainen kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.