Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Miia Salminen löytänyt paikkansa Steelersissä

Viime kaudella salibandya Pekolan Iskun riveissä pelannut hattulalainen Miia Salminen on nykyisen joukkueensa Steelersin mukana pelannut hyvän alkukauden. Sarjataso ei viime kaudesta muuttunut, mutta siinä missä Isku putosi kauden päätteeksi 1.-divisioonasta, on Steelers tavoitteensa mukaisesti aivan divarin kärjen tuntumassa.

– Voittaminen on aina kivempaa. Mieli ja motivaatio pysyy paremmin kasassa pimeän syksyn edetessä. Joukkueessakin aistii hyvän ilmapiirin kun voittoja tulee. Mielenkiintoinen kevät on tulossa, kun tavoitteena on nousta liigaan, hän sanoo.

Vasen laitahyökkääjä Miia Salminen teki Steelersin edellisessä kotipelissä marraskuun lopulla tehot 2+1. Salminen on kaudella 2015–2016 Hattulaan.fi:n nimikkopelaaja.

Laitahyökkääjä Miia Salminen teki Steelersin edellisessä kotipelissä marraskuun lopulla tehot 2+1. Salminen on kaudella 2015–2016 Hattulaan.fi:n nimikkopelaaja.

Kahdeksan maalia ja kaksi syöttöä alkukauden otteluissa tehnyt hyökkääjä Salminen on myös saanut hyvin peliaikaa, yleensä kahdessa eniten peliaikaa saaneessa kentällisessä.

– Ainahan sitä miettii uuteen kauteen lähdettäessä ja varsinkin uuteen joukkueeseen siirtyessä, että millaiseksi oma rooli joukkueessa muodostuu. Olen pyrkinyt treenaamaan kovaa kesästä asti ja kehittymään pelaajana. Olen ollut kyllä positiivisilla fiiliksillä, kun peliaikaa on tullut mukavasti, hän toteaa.

– Steelersillä on laaja rinki ja taitavia pelaajia, joita seuraamalla voi hyödyntää muiden taitoja omassakin pelaamisessa. Nöyrästi vaan eteenpäin, katsotaan mihin riittää.

Miia Salminen pitää toista kautta käytössä olevaa Elenia-Areenaa hienona kotihallina.

– Elenialla on puitteet kunnossa urheilijan näkökulmasta. Hieno kotihallihan se on sekä harjoitella että pelata pelit. Pelit ovat varsinkin olleet hienoja tapahtumia, hän kehuu.

Varsinkin marraskuussa Salmisen omakin sihti on ollut Elenia-Areenalla kohdallaan: kärkiottelussa ÅIF:ää vastaan hän teki voittomaalin ja edellisessä kotipelissä marraskuun lopulla tehot 2+1. Lokakuun lopun cup-ottelussa liigajoukkue SB Prota vastaan hän teki Steelersin avausmaalin.

Vuoden viimeisen kotiottelunsa Steelers-naiset pelaavat lauantaina 19. päivänä joulukuuta kello 17 alkaen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.