Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Multisport-kisa Marski Challenge järjestetään Hattulassa

Seitsemäs Marski Challenge multisport-kilpailu järjestetään lauantaina 25.7. Hattulassa. Joukkueita on lähtöviivalla ennätysmäärä, yli sata.

Tämän vuoden kilpailukeskuksena toimii Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus. Lepaa ja Hattulan harjumaastot luovat hyvät puitteet kilpailulle, jossa liikutaan kahden hengen joukkueissa. Kilpailureitillä liikutaan maastokarttojen avulla jalan, pyörällä ja meloen.

Tapahtumassa on kilpasarjojen lisäksi kuntosarja. Kuntosarjassa palkinnot arvotaan ja sarjan tarkoituksena on luoda ulkoliikuntaelämyksiä. Kuntosarja mahdollistaa lajiin tutustumisen ennen siirtymistä fyysisesti vaativampiin kilpasarjoihin.

Kilpailun startti alkaa kello 10 ja ensimmäisiä kuntosarjan joukkueita odotetaan maaliin noin kello 14:00. Kilpasarjojen kärkijoukkueita odotetaan maaliin noin kello 15.00. Kilpailijat saavat kartat ja reittikirjan kaksi tuntia ennen lähtöä ja suunnittelevat reittinsä ja huoltonsa niiden mukaan. Kilpailussa pelkkä fyysisyys ei riitä, vaan hyvä suunnittelu ja oikeiden reittivalintojen tekeminen ovat lopputuloksen kannalta avainasemassa.

Kilpailureitin varrella on tehtävärasteja, joiden sisältö selviää vasta rastipaikalla. Tehtävät voivat olla fyysisiä tai älyllisiä suorituksia, joiden suorittaminen sisältyy kokonaiskilpailuaikaan. Tänä vuonna suurin osa näistä tehtävistä on Panssariprikaatin läheisyydessä, jossa kärkijoukkueet ovat noin klo 11:30 aikaan.

Kilpailun osanottomaksuun sisältyy muun muassa karttamateriaalit ja järjestelyt, melontakalusto, tehtävärastien erikoisvälineet, ruokailu sekä GPS–seuranta. Jos ei omista maastopyörää, niin järjestäjältä on mahdollisuus vuokrata sellainen. Kuntosarjan reitti on mahdollista suorittaa ”kaupunkipyörällä”, jotta tapahtuman osallistumiskynnys olisi ulkoliikunnasta kiinnostuneille mahdollisimman matala.

Tapahtuman järjestelyissä on tänä vuonna hieman muutoksia verrattuna aikaisempiin vuosiin. Kilpailun lähtöä on porrastettu tunnilla, jolloin osa seikkailijoista lähtee maastoon klo 10.00 ja osa klo 11.00. Tällöin lähdössä ja reitillä etenemiseen pyritään mahdollistamaan riittävä väljyys. Osallistujat osallistuvat omalla vakuutusturvalla ja vastuulla tapahtumaan.

Tapahtumassa on mukana myös Ahveniston ampumahiihtäjät, Panssariprikaati/ Hämeenlinnan varuskunnan urheilijat, koska tapahtuma on Sotilasurheiluliiton tapahtuma.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.