Tiistai 25.06.2019
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

OFFROAD: Ilmoittautuminen Panssari CC:hen avattu

Panssari CC avaa cross country -kauden. Kuva vuoden 2017 harrasteluokasta. Kuva: Marko Vihriä.

Talvi pitelee vielä otteessaan, mutta offroad-moottoripyörien cross countryn kesäkauden ensimmäisen kilpailun ilmoittautuminen on jo avattu. Panssari CC Parolannummella toimii jälleen kesän ja SM-sarjan käyntiinpolkaisijana.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Panssari CC panssariprikaatin varuskunta-alueella Hämeenlinnan tuntumassa Hattulan Parolannummella (Parolan vanha lentokenttä) on varma kesäkauden merkki. Tänä vuonna lauantaina 21. huhtikuuta ajettava kilpailu on ollut perinteisesti osallistujamäärältään yksi koko vuoden suurimmista cross country -koitoksista, kun ajajia on ollut mukana kaikki luokat huomioiden 600 molemmin puolin.

Panssari CC on saanut kiitoksia hiekkapohjaisesta maastostaan ja siellä kulkevasta noin kymmenen kilometrin mittaisesta reitistä. Järjestäjinä toimivat Kangasalan Moottorikerho ja Suomen enduromaajoukkueiden tukiryhmä odottavat jo innolla pääsyä valmistelemaan reittiä jälleen ihannekuntoon.

Alustavan suunnitelman mukaisesti ajosuunta on sama kuin viime vuonna, eli myötäpäivään. Näin ollen legendaarinen, usean ylä- ja alamäen yhdistelmä ajetaan kierroksen lopuksi. Muutoksena viime vuoteen on se, että startin jälkeen ei todennäköisesti ajeta hyppyreitä, vaan ne otetaan mukaan vasta toiselle kierrokselle.

Parolannummella käynnistyvät samalla kolmen osakilpailun mittaiset Suomen mestaruussarja sekä naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -sarjat. Kansallisina luokkina mukana ovat nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60), classic, B ja harraste.

Tämän vuoden sääntöuutuutena ne B-luokitellut kuljettajat, jotka ovat ajaneet nousupisteille viime kaudella tai ajavat tämän kauden aikana, voivat ilmoittautua kilpailuissa SM-lähtöön ja siten taistella Suomen mestaruussarjan menestyksestä.

Panssari CC on perinteiden mukaisesti myös Suomen enduromaajoukkueiden tukikilpailu. Ilmoittautumis- ja kilpailutuotto ohjataan MM-maajoukkuekilpailuun.

Ilmoittautuminen on avoinna Kalkku ry:n nettisivulla.

Marko Vihriä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.