Tiistai 16.04.2024
Nimipäivät: Jalo, Patrik

Tuuli:

Olli Miettinen: Maastotriathlonin ja -pyöräilyn SM-kultamies

Tawast Cycling Club/ROSEa edustava Olli Miettinen on lauantaina voittanut SM-kultaa maastotriathlonin miesten yleisessä sarjassa. Kilometrin uinnin, 40 kilometrin maastopyöräilyn ja 10 kilometrin juoksun jälkeen Miettinen oli noin 12 minuuttia nopeampi kuin hopealle sijoittunut Sami Kiehelä. M40-sarjassa kisaava Gisle Sjöberg oli kaikista lähtijöistä toiseksi nopein, hänkin 8 minuuttia Miettistä hitaampana.

Olli Miettinen on nyt kolmen eri lajin hallitseva Suomen mestari.

Maastopyöräilyn XCE:n SM-kultaa aiemmin tällä kaudella voittaneesta Miettisestä tuli harvinainen tuplamestari. Viime syksyltä häneltä on hallussaan lisäksi cyclocrossin Suomen mestaruus, joten hattulalaisseuralla on riveissään kolmen eri lajin hallitseva Suomen mestari.

– Uinnissa jäin paljon, mutta pyörällä sain kaikki kiinni viimeistään 15 kilometrin kohdalla. Tein hyvää eroa, mutta väsytin kyllä jalkani, Miettinen kertoo.

– Juoksu oli todella rankka kramppijaloilla, mutta näemmä muillakin on ollut kova homma.