Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

Parolan Visa futsalin KKI-55 Suomen mestariksi

Kuvassa Visan mestarijoukkue, ylhäällä seisomassa vasemmalta oikealle: Timo Järvi, Jani Gratschev, Jari-Pekka Jokinen, Pertti Piskonen, Jorma Vainikainen, Jari Jääskeläinen, Kari Erkilä ja Atte Peltola (jj). Istumassa vasemmalta oikealle: Harri Ojanen, Jari Mantila, Jouni Salo, Risto Salminen ja Kari Nikanto.

Parolan Visan KKI-55–joukkue voitti futsalin suomenmestaruuden viikonloppuna Keravalla pelatussa turnauksessa. Isäntäjoukkue, viime vuoden mestari FC Dynamo järjesti hienon turnauksen upeassa Kurkelan koulun liikuntahallissa.

Visa voitti jokaisen pelaamansa ottelun. Loppuottelussa joukkue nuiji Warkaus JK:n ja Lahden Reippaan yhteisjoukkueen 2–0. Visan finaalipaikka oli kolmas perättäinen, mutta nyt tuli ensimmäinen tämän ikäluokan mestaruus.

Lauantaina pelattiin alkusarjan ottelut. Ensimmäisessä matsissa Visa murjoi toissavuoden mestarijoukkue Käpylän Urheilu-Veikot murskalukemin 7–1. Peli oli selvä jo tauolle mentäessä, kun Visa johti 3–0. Jani Gratschev teki hattutempun. Maaleja latoivat myös Timo Järvi, Jari Mantila, Harri Ojanen ja Pertti Piskonen.

Päivän toinen peli oli tasaisempi. Siinä Warkaus JK/Reipas pystyi parempaan vastukseen, mutta eivät paremmilleen lopulta voineet mitään. Tauolla Visa johti 2–0. Sen verran tunnetta oli, että Visan Jorma Vainikainen joutui käymään sairaalassa otattamassa muutaman tikin otsaansa.

Maalivahti Jouni Salo sai potkusta tällin kylkeensä ja joutui jatkamaan turnausta koko ajan paheneva kipu kyljessä. Sisukas mies jatkoi kuitenkin turnauksen loppuun asti. Jani Gratschev, Timo Järvi ja Jari-Pekka Jokinen tekivät maalin mieheen.

Sunnuntain välieräottelussa vastaan tuli toisen lohkon kakkonen Tampereen Ilves. Visan kannalta ottelu sai karmean alun, kun lepsuilun jälkeen pallo oli Visan verkossa jo 21 sekunnin pelin jälkeen. Vihreäpaidat ryhdistäytyivät välittömästi ja veivät ottelua, mutta 0–1-tilanteessa kuitenkin mentiin tauolle.

Toisella jaksolla Visa hallitsi vielä selvemmin peliä ja onnistui tasoittamaan kolmannella minuutilla. Maalin viimeisteli Gratschevin syötöstä Kari Nikanto. Ilves pyristeli sinnikkäästi ja rankkarikisa alkoi jo hiljalleen häämöttää, kunnes vajaa minuutti ennen loppua tapahtui ratkaisu. Järvi antoi sivurajapotkun Gratscheville, joka laukoi oikean pommin maalia kohti. Pertti Piskonen pääsi vielä kropallaan ohjaamaan voittomaalin.

Finaalia Visa hallitsi alusta loppuun, mutta Warkaus JK/Reipas pelasi loistavaa puolustuspeliä ja keskittyi hakemaan vastaiskuja. Taukotilanne oli 0–0. Toisella puoliajalla sama meno jatkui. Pallo viihtyi Warkaus/Reippaan kenttäpuoliskolla, mutta ei tykännyt mennä maaliin.

Jaksoa oli pelattu 8 minuuttia, kun Harri Ojanen parin harhautuksen jälkeen onnistui veivaamaan itsensä vetopaikkaan ja vihdoin laukauksessa oli tarkka osoite. Timo Järvi antoi maalisyötön. Pari minuuttia oli jäljellä kun Visa sai vapaapotkun kymmenestä metristä. Visan hyökkääjät hämmensivät vastustajan hajanaista muuria ja Piskosen Pera pommitti vaparin voimalla ylänurkkaan. Sen jälkeen voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Visa sai kolmannenkin kerran pallon pömpeliin, mutta loppusummeri soi samaan aikaan, eikä maalia hyväksytty.

Visan erinomaisesta joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Jani Gratschev voitti ensimmäisen SM-mitalinsa ja joukkue arvosti hänet porukan parhaaksi turnauksessa. Kuvitteellisen sisupuukon saa molari Jommi Salo. Mestaruuden myötä Visan pitäisi saada Palloliitolta ensi vuoden turnauksen järjestämisoikeus.