Lauantai 08.08.2020
Nimipäivät: Sylvi, Sylvia, Silva
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 0 m/s E
 

Parolan Visassa palloilee jo kymmenen futsal-joukkuetta

Toiminnanjohtaja Ville Karvinen iloitsee futsalin suosion noususta.

Futsalilla menee tällä hetkellä lujaa niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Miesten maajoukkue selvisi ensimmäistä kertaa MM-jatkokarsintaan ja Hattulassa Juteinikeskuksella sekä varuskunnan hallissa harjoittelee ja pelaa peräti kymmenen Parolan Visan futsaljoukkuetta. Joukkuemäärän kasvu on ollut hurjaa, sillä viime kaudella Visalla oli neljä joukkuetta.

– Joukkueiden määrän kasvu on positiivinen juttu! Haluamme olla alueellisesti johtava futsal-seura ja tuoda lajia esille, sanoo Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen.

Kilpailullisia keulakuviakin seurasta jo löytyy, sillä ParVin miesten edustusjoukkue nousi viime kaudeksi 2.-divisioonaan ja on aloittanut sarjapelinsä tällä kaudella kahdella voitolla. Miesten KKI 55-vuotiaiden joukkue on hallitseva Suomen mestari ja järjestää ensi keväänä SM-turnauksen Juteinikeskuksella.

– Tiloja ei tietenkään ole koskaan liikaa, mutta toistaiseksi olemme löytäneet kaikille harjoitusvuorot. Juteinikeskuksen sali onkin futsalille ihan ykköspaikka ja haluamme saada sen täysillä käyttöön, Karvinen sanoo.

Joukkuemäärän kasvuun on vahvasti vaikuttanut yhteistyö Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa.

– Seurayhteistyötä on viety entisestään eteenpäin. Juniori-ikäluokista on tullut yhteensä neljä HJS:n joukkuetta, jotka pelaavat talven ParVin väreissä, iloitsee Karvinen.

Visan “omat” joukkueet keskittyvät talvikaudella pelkästään futsaliin, HJS:n yhteistyöjoukkueilla talveen mahtuu myös jalkapalloa. Yhteistyön tulos on myös miesten edustusjoukkue, jossa on pelaajia yli seurarajojen.

Futsal on jalkapallon sukulainen, mutta sitä pelataan pienemmällä pallolla ja vähemmillä pelaajilla. Pienemmän kentän ansiosta laji kehittää pelaajien taitoja ja nopeutta niin pallonkäsittelyssä kuin syöttelyssäkin ja on monien kansainvälisten huippujalkapalloilijoidenkin suosima laji.

– Palaute futsalin pariin tulleilta on ollut säännöllisesti positiivista. Laji myös kehittää monipuolisesti ja on antanut uutta kipinää monelle jonka into jalkapalloon on väliaikaisesti hiipunut, arvioi Ville Karvinen.

Futsalin harrastajamäärät ovat jo nousseet Hattulassa salibandyn rinnalle.

– Molemmilla lajeilla menee hyvin, harrastajamäärät taitavat olla ennätyslukemissa.

Tämä tietää myös paljon pelitapahtumia Hattulaan. ParVin miesten edustusjoukkue pelaa kotiottelunsa tiistaisin ja lauantaisin ja katsomoon on vapaa pääsy.

– Tämä on vauhdikas ja nouseva laji, ja futsaliin kannattaa tulla tutustumaan, kannustaa Karvinen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.