Tiistai 16.08.2022
Nimipäivät: Aulis
Hämeenlinna
Selkeää
26°C
Tuuli: 4 m/s IEI
 

Paukun nuoret hattulalaispelaajat tähtäävät pesäpallon huipulle

Hämeenlinnan Paukun keski-iältään nuoressa naisjoukkueessa on hyvä edustus myös Hattulasta. Lukiolaiset Anni Heikkilä, 16, Annariikka Hietala, 18 ja Ellinoora Ojala, 17, tavoittelevat Paukun mukana tällä kaudella Ykköspesiksen kolmatta sijaa. Henkilökohtaiset tavoitteensa nuoret neidot ovat asettaneet aivan lajin huipulle.

– Superpesiksessä pelaaminen, Suomen mestaruus ja tuollaiset siistit jutut ovat tavoitteena, naurahtaa Hämeenlinnassa lyseon lukion urheilulinjalla opiskeleva Anni.

Annariikka Hietala (vas.), Ellinoora Ojala ja Anni Heikkilä saavat odottaa sarjakauden avausta vielä kuukauden päivät.

Annariikka Hietala (vas.), Ellinoora Ojala ja Anni Heikkilä saavat odottaa sarjakauden avausta vielä kuukauden päivät.

Lukkarina pelaava Heikkilä on nuoresta iästään huolimatta jo yhden tavoitteensa ovella: hän on myös Paukun yhteistyöjoukkue Manse PP:n Superpesisjoukkueen sopimuspelaaja ja kävi talvikaudella noin kerran kuukaudessa Mansen viikonloppuleireillä.

– Pesäpallon lisäksi olen harrastanut todella montaa eri lajia, joista uimahyppyä ja futista vähän pidempään. Pesis ja futis kulkivat pitkään yhdessä, mutta futis jäi, kun minut nostettiin pesiksessä naisten joukkueeseen. Koen olevani lahjakkaampi tässä ja laji sopii minulle paremmin, kertoo Heikkilä.

Parolan lukiota käyvät ja koppareina pelaavat Annariikka ja Ellinoora kertovat aloittaneensa pesäpallon 10-vuotiaina, siinä missä Anni aloitti lajin vielä vuotta nuorempana.

– Pesäpallon lisäksi olen harrastanut pienenä balettia, hetken aikaa tanssia ja edelleenkin VPK:ta, kertoo Ellinoora.

Pesäpallon valintaan päälajiksi on hänen oman arvionsa mukaan vaikuttanut se, että pesäpallo on ollut aina läsnä elämässä isän ja veljen pelaamisen takia. Tavoitteekseen myös Ellinoora on asettanut Superpesiksessä pelaamisen.

– Sitä kohti mennään, korkeimmalle mitä pääsee.

Hämeenlinnan Paukun naisten pelinjohtajana toimii hattulalainen Toni Ojala, joka palkittiin hiljattain kunnan Vuoden valmentajana. Vieressä oma tytär Ellinoora Ojala ja Paukun muut hattulalaispelaajat Annariikka Hietala ja Anni Heikkilä.

Hämeenlinnan Paukun naisten pelinjohtajana toimii hattulalainen Toni Ojala, joka palkittiin hiljattain kunnan Vuoden valmentajana. Vieressä oma tytär Ellinoora Ojala ja Paukun muut hattulalaispelaajat, Annariikka Hietala ja Anni Heikkilä.

Myös Annariikan harrastustausta on monipuolinen.

– Balettia, telinevoimistelua, uintia, judoa, ratsastusta. Ja pianonsoittoa, vaikka se ei urheilulaji olekaan.

– Lajeista tämä on vain napannut eniten, pesäpallossa on paljon eri osa-alueita, joten pelaajalta vaaditaan monipuolista osaamista, hän jatkaa.

Kaikilla kolmella tytöllä on jo kokemusta Ykköspesiksestä aina Superin karsintoja myöden. Joukkueen pelinjohtaja, hattulalainen Toni Ojala sanoo, että pelaajan nuorta ikää ei kuulu pitää minään jarruna, jos osaaminen riittää.

– Osa nuorista pelaajistamme on jo tämän joukkueen ratkaisurooleissa. Ikä ei näyttele mitään osaa, jos taidot ja rahkeet ja riittävät, hän sanoo.

Toisaalta Ojala muistuttaa, että vaikka voittaminen on kivaa ja mukavaa, voittoa ei haeta hintaan mihin hyvänsä, vaan myös pelaajien tilanne yksilöinä huomioidaan.

– Esimerkiksi C- ja B-ikäisistä pesäpalloilijoista moni harrastaa vielä useampaa lajia.

Paukun joukkueessa on useita 2000-luvulla syntyneitä pelaajia.

– Joukkue on tosi nuori. Vanhin pelaajamme voisi olla monen tytön äiti, Ojala huomauttaa.

Lukkari Anni Heikkilä (vas.), Annariikka Hietala ja näpyyn valmistautuva Ellinoora Ojala ovat kaikki aloittaneet pesäpallon kymmenen ikävuoden tienoilla.

Lukkari Anni Heikkilä (vas.), Annariikka Hietala ja näpyyn valmistautuva Ellinoora Ojala ovat kaikki aloittaneet pesäpallon kymmenen ikävuoden tienoilla.

Toni Ojala on itse pelannut Superpesistä Alajärven Ankkureissa ja ollut tekemässä naisten huippupesiksen taustoja myös Vihdissä. Hämeenlinnan Paukussa mies on toiminut sekä poikien että nyt nelisen vuotta naisten pesäpallon parissa.

– Yhteistyö Suomensarjaa pelaavan Janakkalan Janan ja Superia pelaavan Mansen kanssa on todella hyvä asia. Meillä on noin 30 pelaajan nimilista, josta voimme valita pelaajia joukkueeseen.

– Elli Kauppista lukuun ottamatta emme juuri ole haalineet pelaajia ulkopuolelta, vaan olemme panostaneet oman alueen nuorten kehittämiseen. Anni on yksi hyvä esimerkki siitä, että tässä on onnistuttu, Ojala summaa.

Kaksoisedustusjärjestelmä takaa myös sen, että pelaajia ei vielä harjoituskaudella ole “lukittu” minkään joukkueen paitaan.

– Koko talvi on treenattu niin, että kaikki ovat yhdessä ja kesällä katsotaan, kuka pelaa missäkin. Se tuo tervettä keskinäistä kilpailua, sanoo Ojala.

Ykköspesiksen sarjakausi alkaa toukokuun puolivälissä. Harjoitusotteluissa Paukkua voi seurata esimerkiksi toukokuun 8. päivänä Hämeensaaressa järjestettävän Pesispäivän aikana, jolloin vastassa on Manse PP.

Lue lisää Hämeenlinnan Paukun toiminnasta Hämeenlinnan Lähilehti Reska.fi:n näköislehden sivuilta 12–14!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.