Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Pekolan Iskun B-poikien kotiturnauksessa panoksena paikka eliittisarjaan

B-poikien kapteeni Joni Hovi sanoo, että joukkue on vahvistunut viime kaudesta.

Pekolan Iskun B-poikien salibandyjoukkue harjoittelee sateisena tiistai-iltana Juteinikeskuksella. Joukkueella on kaksi viikottaista treenivuoroa ja tiistaina mukana harjoittelevat PIskun 2.-divisioonan naisjoukkueen pelaajat.

– Enemmänkin voisi treenata, mutta meillä kävi tuuri kun saimme kaksikin vuoroa täältä. Muut Iskun joukkueet saivat vain yhden, sanoo joukkueen valmentaja Jussi Laine.

B-poikien sarjakausi käynnistyi lokakuun alussa ylialueellisen eliittisarjan karsinnoilla. Tuloksena oli kaksi tappiota, mutta eliittisarjaan on vielä mahdollisuudet ottamalla täydet pisteet puolentoista viikon päästä pelattavan kotiturnauksen kolmesta ottelusta.

Joukkue pelasi samaa sarjaa myös viime kaudella, mutta sai tuolloin valmentaja Laineen mukaan kunnolla löylyä. Nyt porukka on vahvistunut muun muassa neljällä Steelersistä tulleella pelaajalla.

– Liike on tähän asti kulkenut kaikissa joukkueissa enemmän Iskusta Steelersin suuntaan. Nämä pojat olivat ensimmäiset tulokkaat toiseen suuntaan, sanoo joukkuetta pitkään valmentanut Laine.

Joukkueenjohtaja Juha Kilpiäinen (vas.), valmentaja Jussi Laine ja valmentaja Janne Saastamoinen (oik.) kuuluvat PIskun B-poikien taustaryhmään.

Joukkueen pelaajista monet ovat aloittaneet lajin yhtä aikaa jo esikoulussa tai ekaluokkalaisina salibandykerhossa. Myös valmentaja Jussi Laine on ollut mukana alusta asti ja osaa arvostaa sekä joukkuetta että uutta Juteinikeskusta harjoitusympäristönä.

– Runko on ollut koossa aika kauan. Osa on välillä lopettanut, mutta palannut muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin.

Joukkue valmistautui pelikauteen treenamalla jo kesällä kaksi kertaa viikossa yhdessä muun muassa Seppo Vuorisen vetämissä treeneissä. Pojat pelaavat vuonna 2000 syntyneiden sarjaa jossa saa olla mukana kaksi vuonna 1999 syntynyttä. Toinen heistä on joukkueen kapteeni, vasempana laitahyökkääjänä pelaava Joni Hovi.

– Hyvä porukka on kasassa ja pelaajia sopivasti kaikille paikoille, Hovi arvioi.

Ensimmäisessä turnauksessa PIsku hävisi molemmat ottelunsa kolmella maalilla. Laine ja Hovi ovat molemmat sitä mieltä, että oma peli ei ollut näissä otteluissa parasta mahdollista.

– Kotiturnauksesta voittoja pitäisi tulla, he uskovat.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.