Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 8 m/s ENE
 

Remes ykkönen Panssari CC:ssä

Enduron maailmanmestaruussarjaa johtava Eero Remes teki onnistuneen vierailun cross countryn Suomen mestaruussarjaan Hattulan Parolannummella lauantaina. Offroad-moottoripyörien cross countryn perinteinen kesäavaus käynnistyi Remeksen osalta heikosti, mutta enduroammattilainen nousi vakuuttavasti voittoon.

Remes sai huonon lähdön 24MX SM Cross Country -sarjan ensimmäisen osakilpailun kaksituntisessa koitoksessa, mutta hän nousi avauskierroksella neljänneksi. Kilpailun puolivälissä Remes ohitti kärjessä ajaneen Toni Erikssonin ja karkasi lopulta voittoon ollen ainoa kuljettaja, joka ehti ajaa 11 kierrosta.

Eero Remes oli vauhdikkain Parolannummella.

Eero Remes oli vauhdikkain Parolannummella.

Enduron kuluvan kauden MM-sarjan neljällä osakilpailuvoitolla avannut Tuusulan Moottorikerhon kuljettaja nautti päivästä sisarlajin parissa.

– Sössin startissa, kun pyöräni ei lähtenyt heti liikkeelle. Jäin jonkin verran muista ja alku olikin haastava, koska sain ohitella paljon ja reitti oli hurjassa kunnossa. Piti katsella tarkasti ja ajella rauhakseltaan pari kierrosta. Kun sain Erikssonin kiinni ja pääsin ohi, ajoni alkoi kulkea rennosti, Remes kuvaili.

Helsingin Moottorikerhon (HMK) Eriksson ei ollut pettynyt, vaikka Remes hänet kukistikin.

– Kakkossijasta jäi hyvä maku, eikä minulla ollut sanaa sanottavana Remeksen kyytiin. Minulla oli alussa hyvää kisaa Henric Stigellin kanssa ja kun häneltä hajosi pyörä, tiesin, että nyt täytyy mennä. Remes kuitenkin vain tuli ja katosi maisemaan, Eriksson myönsi.

Erikssonin kanssa viime vuonna Suomen mestaruuden jakanut Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola oli kolmas.

– Päivä oli hyvä siihen nähden, että tämä oli vasta neljäs ajokertani enduron talvikauden jälkeen kesärenkailla. En saanut pyörääni heti käyntiin startissa, joten jäin hieman. Myös käteni puutuivat alussa. Huoltopysähdyksen jälkeen alkoi kulkea ja loppu tuli hyvin, Pohjola kuvaili.

Supermoton vuoden 2013 maailmanmestari Mauno Hermunen ajoi ensimmäisessä cross country -kilpailussaan viidenneksi. HMK:ta edustava Hermunen ennakoi, ettei hänen kuntonsa tule kestämään kahden tunnin kilpailua, mutta lopulta taakse jäi monta SM-sarjan kovaa nimeä.

– Oli yllättävän hauskaa. En varsinaisesti odottanut kisalta mitään, ja olin liikkeellä avoimin mielin. Kärkijätkät katosivat heti alussa, mutta ajoin vain omaa ajoani, Hermunen kertoi.

SM-kausi jatkuu 9. heinäkuuta Jämsän Seudun Moottorikerhon isännöimänä Jämsässä.

Veteraanit ja naiset aloittivat puolestaan Suomen Cup -kautensa Parolannummella. 40-vuotiaiden veteraanien V40-luokan ykköseksi ajoi Mäntän Seudun Moottorikerhon Marko Leponiemi ennen Tuusulan Moottorikerhon Sami Salosta ja Orimattilan Moottorikerhon Janne Leanderia.

50-vuotiaiden V50-luokassa voittoa juhli Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen. Toiseksi korkeimmat pisteet nappasi Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen ja kolmanneksi ajoi Viljakaisen seuratoveri Jouni Ferm.

Hanna Mertsalmi oli naisten nopein.

Hanna Mertsalmi oli naisten nopein.

Naisten avauksen vei nimiinsä Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi, joka kukisti hallitsevan mestarin, Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäisen. Kolmannen sijan otti Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist.

Seitsemättä kertaa järjestetyssä Panssari CC -kilpailussa ajettiin myös useissa kansallisissa luokissa. Alle 16-vuotiaiden nuoret-luokan voitti Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma, alle 20-vuotiaiden U20-luokan Kangasalan Moottorikerhon Joel Kolehmainen, B-luokan Heinolan Moottorikerhon Henri Lundberg, 60-vuotiaiden veteraanien V60-luokan Hyvinkään Moottorikerhon Jukka Penttilä, classicin Vantaan Moottorikerhon Antti Hyökki ja harrasteen Hämeenlinnan Moottorikerhon Samuli Puhakainen.

Perinteiden mukaisesti varuskunta-alueella ajetun Panssari CC -kilpailun järjestäjinä toimivat Suomen enduromaajoukkueen tukiryhmä sekä Kangasalan Moottorikerho. Ilmoittautumismaksut sekä buffet-tuotot ohjataan aiempien vuosien tapaan Suomen nuorten maajoukkueen MM-kilpailumatkaan.

Marko Vihriä, teksti ja kuvat

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.