Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Sarjakakkosena joulutaukoa viettävät Pekolan Iskun naiset tositoimiin taas tammikuussa

Pekolan Iskun naiset ovat puolivälin krouvilla lohkonsa kärjen tuntumassa. Kuva: Helena Mörö.

Salibandyn naisten 2.-divisioonan Sisä-Suomen lohkon kahta kärkisijaa pitävät hallussaan hämäläisjoukkueet Kalvolan Keihäs (KalvKe) ja Pekolan Isku (PIsku). Sarjaa on nyt pelattu kahdeksan ottelua eli ensimmäinen sarjakierros on takana.

Kevätkausi alkaa hämäläisnaapureiden kannalta mahdollisimman jännittävästi, kun PIsku järjestää tammikuun 7. päivänä Juteinikeskuksessa turnauksen, jossa vastaan asettuvat sarjakolmonen MIG II ja KalvKe.

– Sarja jatkuu nyt tavallaan siitä, mistä se syksyllä alkoi. Nyt on viimeinen mahdollisuus haastaa pääkilpailijamme Kalvola, ainakin ennen mahdollista nousukarsintaa. Haastamme myös paikalliset katsomoon kannustamaan, sanoo joukkueen valmentaja Antti Koskinen.

Koskisella on pitkä kokemus hattulalaisesta naissalibandysta. Hän oli mukana muun muassa vuonna 2014, kun yllätysnousun tehnyt PIsku lähti kokeilemaan siipiään 1.-divisioonaan. Tuon aikaisista pelaajista mukana on vielä Elina Hämäläinen ja Hanna Mäkinen.

Pelaajista Elina Hämäläinen oli mukana jo PIskun 1.-divisioonakaudella 2014–2015. Kuva: Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen. 

Putoamiseen päättyneen kauden jälkeen Koskinen piti taukoa valmentamisesta vuoteen 2017 saakka, josta lähtien hän on taas valmentanut PIskun naisjoukkuetta.

Sarjatasona on pysynyt paluun jälkeen kakkonen, vaikka kerran PIsku olisi ilman kabinettipäätöstä tippunut kolmoseen.

– Tällä kaudella joukkue on venynyt ihan huikeasti. Yksikään ottelu ei ole ollut sellainen ettemme olisi voineet sitä voittaa ja monessa voitetussa ottelussa lopputulos olisi voinut olla myös toinen, Antti Koskinen puntaroi.

Kauden 2023-2024 joukkuekuva. Kuva ja kuvankäsittely: Helena Mörö.

15 vuoden valmennusperspektiivillä Koskinen pitää nykyisin tarjolla olevien tavoitteellisten naispelaajien määrää melko vähäisenä.

– Oma tyttöjuniorijoukkuekin meiltä puuttuu. Tietysti olisi kivaa saada kasvatettua omista junioreista pelaajia edustusjoukkueeseen.

PIskulla on nyt takana kuuden ottelun voittoputki. Ainoat pistemenetyksensä joukkue kärsi kauden avausturnauksessa pelaamalla tasan MIG II:ta vastaan ja häviämällä KalVKelle.

KalvKe oli pelaajien muuttoliikkeessä kenties suurin voittaja Steelersin naisjoukkueen lopetettua toimintansa viime kauden päätteeksi.

PIsku kuitenkin sai riveihinsä maalivahti Viivi Laineen, jolla on torjuttuna satakunta ottelua maan korkeimmalla tai toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kakkosessa hänen torjuntaprosenttinsa on parhaimmillaan ollut yli 90.

– Viiviltä on nähty huippusuorituksia ja hän ollut ratkaisupelaajiamme, kiteyttää Koskinen.

Joukkueen tehopelaaja puolestaan on ollut maalivahdin etunimikaima Viivi Taipale. Alle kaksikymppinen pelinainen on tehtaillut kahdeksassa ottelussa 21 tehopistettä.

Valmentajan mielestä joukkueessa on muitakin pelaajia, joiden potentiaali riittäisi vielä nykyistä korkeammalle.

PIsku sekä sai uusia pelaajia että menetti joitain pelaajia viime kauden jälkeen.

– Aloitimme treenikauden hyvin. Valmentaja Jens Korkatin juoksutreenit kesällä olivat todella tehokkaita.

Hanna Mäkisen laukaisuvoimaa vuodelta 2015. Kuva: Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Treenimäärät ja tekemisen meininki eivät kuitenkaan Koskisen mukaan ole vielä ihan siellä missä PIskulla takavuosina parhaimmillaan, vaikka pelaajat haluavatkin voittaa otteluja.

– Vastustajia lähdetään haastamaan aina ennakkoluulottomasti vaikka paidan selässä olisi mitä nimiä.

Koskinen kiittelee Juteinikeskuksen tuomia hyviä harjoitusmahdollisuuksia ja myös vaihtelua tuovia yhteistreenejä PIskun naisten II-joukkueen ja seuran poikajunioreiden kanssa.

PIskun naisten taktiikka on perustunut pitkälti juoksuvoimaan, mutta nyt siihenkin on haettu variaatoita.

– Viimeisessä turnauksessa ennen joulutaukoa onnistuimme voittaman SiuTun heidän vahvuuksillaan, eli pallollisella pelillä ja tarkalla puolustamisella. Aiemmin olemme heitä vastaan juosseet itsemme usein tilanteista ulos, kertaa Koskinen.

Erot sarjataulukossa ovat vielä pieniä, mutta paikka neljän nousukarsintaan lähtevän joukkueen ryhmässä on silti realismia.

– Mahdollisuus on täysin omissa käsissä. Nousuhaluista on kyselty pelaajilta ja osalla se on selvästi tavoite, osa on vielä ehkä epävarmoja.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.