Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

Tunnelmat kohdallaan ennen divarikautta

Pekolan Iskun naisten divarijoukkue kaatoi tiistaina harjoitusottelussa riihimäkeläisen RSS Panthersin 4–2. Joukkueen kotisalissa Hämeenlinnan Jukolassa pelattu ottelu alkoi tunnustellen, mutta pian sekä Isku että viime vuonna Iskun kanssa samassa 2.-divisioonan lohkossa pelannut Panthers unohtivat turhan arkailun.

Isku karkasi loistavan maalivahtipelinsä turvin jo kolmen maalin karkumatkalle, ennen kuin vieraat saivat päätöserässä maalitilinsä auki. Mutta siinä missä Panthers viime kauden runkosarjassa kepitti hattulalaiset, kävelivät punapaidat nyt kentältä voittajina. Kapteeni Liisa Hänninen ei kuitenkaan marssinut pukukopista takki auki.

– Siellä oli hyviä onnistumisia ja paljon sitä tekemistä mitä valmentaja on painottanut, mutta edelleen sellaisia pieniä virheitä, joita meidän täytyy ykkösdivaria ajatellen parantaa ja myöskin suoraviivaistaa peliä, totesi Hänninen.

Kapteenin mukaan tunnelmat joukkueessa ovat mainiot.

– Asennetta ja halua sekä voittamisen tahtoa kaikista likoista kyllä löytyy. Tiedetään, että kaudesta tulee tiukka, vastustajat ovat erittäin tiukkoja ja pisteitä pitää napsia, jotta meidän minimitavoite eli sarjapaikka säilyy. Mutta fiilikset ovat aivan mahtavat!

Valmentaja Antti Koskinen luonnehti maalivahtipeliä ja puolustuspeliä Iskun ehdottomiksi vahvuuksiksi, kuten harjoitusottelukin näytti. Ennen 4. ja 5. lokakuuta pelattavia ensimmäisiä sarjapelejä valmentaja ottaisi vielä mielellään joukkueeseen pari divarivauhtia kaihtamatonta pelaajaa, jos halukkaita löytyy.

– Joukkueesta meni ainakin yksi kolmasosa vaihtoon nousun jälkeen, selittää Iskun riveissä jo seitsemän vuotta pelannut Hänninen.

– Valtakunnallinen divari asettaa omat haasteensa, kun kaikki käyvät kuitenkin töissä, Koskinen pohtii.

– Mutta tilaisuus on monille pelaajille myös ainutlaatuinen, täydentää valmentajakollega Teemu Leppänen.

Kotipelinsä joukkue aloittaa 18. ja 19. päivänä lokakuuta Jukolassa.

– Vielä keretään yksi harkkamatsi ottaa ja neljät viidet treenit sen lisäksi. Hiukan kiire saattaa tulla, mutta eiköhän me paketti saada kasaan avausotteluun, Antti Koskinen sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.