Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

UEFA Disney Playmakersiin valittu Parolan Visa johdattelee tyttöjä jalkapallon maailmaan Frozen-teemalla

Anne Riihilahti ja Ville Männikkö käsissään tuore valmentajanopas.

Pallokentän lumia sulattava keväinen lämpö ei tänä vuonna olisi voinut osua sopivampaan ajankohtaan. Parolan Visa on päässyt mukaan kansainvälisen jalkapalloliiton UEFA Disney Playmakers -ohjelmaan, jonka puitteissa järjestettävän 5-8 -vuotiaiden tyttöfutiksen ilmoittautuminen avautuu ensi maanantaina. Päivä on sama, jolloin Suomen Palloliitto lanseeraa ohjelman valtakunnallisesti.

– Playmakersiin haki yli 80 seuraa ja mukaan pääsi 38. Parolan Visa valitsi teemaksi Frozen-elokuvan ja teemakuvituksella varustetut valmentajanoppaat ovat valmiina odottamassa, kertoo Visan puheenjohtaja Anne Riihilahti.

Hän uskoo, että koko Kanta-Hämeessä jo laskusuuntaan päässeet tyttöfutarien määrät nousevat ohjelman avulla. Kohteena ovat erityisesti jalkapalloa ennen harrastamattomat tytöt, mutta Visassa Playmakersiin pääsyä ei ole rajattu harrastustaustan mukaan.

– Kaikki ovat tervetulleita. Oma veikkaukseni on, että tämä lisää tyttöfutarien määrää. Ainakin itse koukutuin koulutuksessa osallistamiseen ja kannustamiseen, vakuuttelee Riihilahti.

Ohjelman tavoitteena on opettaa lapsille sosiaalisuutta ja toisten huomioimista sekä tietysti liikunnallisuutta jalkapallon kautta. Visan seurakoordinaattori Ville Männikkö on Anne Riihilahden tavoin käynyt Playmakers-ohjaajakoulutuksen. Kolmas koulutuksen käynyt visalainen on Jaana Santanen.

– Tarinalla on sisäänheittävä voima mutta pelkkään tarinaan ei jäädä. Tämä on kuitenkin aikaa ennen varsinaista jalkapallotreeniä, Männikkö sanoo.

Männikön ja Riihilahden mukaan Visa on ulkokenttäkauden kynnyksellä muutenkin hyvässä tilanteessa, vaikka takana seurassatoiminnassakin on koronan takia vaikea vuosi.

– Sarjoihin on ilmoitettu kuusi juniorijoukkuetta sekä miesten joukkue 7.-divariin ja naisten joukkue 8 vs. 8 -sarjaan, Männikkö luettelee.

20-vuotiaiden poikien joukkue osallistuu 1.-divisioonaan mikä ilmeisesti on Visan historiassa ikäluokan korkein sarjataso.

Toimintaan kuuluu myös lasten jalkapallokerho jossa moni kesällä Prinsessa- tai Batman-futikseen osallistunut lapsi pääsee jatkamaan harrastusta. Keväällä alkaa myös perhefutis.

– Vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet ovat tähän asti harjoitelleet sisällä mutta tällä viikolla kaikki varmaan siirtyvät ulkoharjoitteluun, Anne Riihilahti sanoo.

Hän iloitsee muun muassa siitä, että esimerkiksi 12-vuotiaiden tyttöjen joukkueessa pelaajamäärä on ollut vahvassa kasvussa ja sama suunta on myös 9-10-vuotiaissa pojissa.

– Kesän uutuutena järjestämme vielä alakoululaisten futisleirin, hän mainitsee.

Toimitilan Visa löysi Parolan keskustasta Kinnalantieltä, kun Juteinitalolta tuli lähtö lukion tarvittua uusia toimitiloja.

– Tämä toimitila kruunaa kaiken, se on ollut kuin lottovoitto. Lisäksi seuratyöntekijämme jatkaa huhtikuusta alkaen oppisopimuksella, Riihilahti kiittelee.

Jalkapallon lisäksi Parolan Visa järjestää edelleen myös muuta toimintaa, joka aiemmin tunnettiin ohjaustoimintana.

– Liikuntapalvelumme ovat kattaneet muun muassa lavista ja jumppia sekä kunnan kanssa yhteistyössä aamu- ja iltapäiväkerhojen pitämisen kolmella alakoululla. Jos säät sallivat, järjestämme toukokuun puolivälissä oman futisgolf-turnauksemme ja olemme mukana myös Multigolfin MM-kisojen järjestelyissä, Anne Riihilahti toteaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.