Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Valtuustolle esitetään 100.000 euron lisämäärärahan myöntämistä latukoneen hankintaan

Parolan pururadalla pääsi hiihtämään esimerkiksi helmikuisena sunnuntaina vuonna 2023. Hiihtämällä on taottu vuosien varrella myös lähilehden tekijäkuntaa työkuntoon. Kuva: Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää 100.000 euron lisämäärärahan vuoden 2024 talousarvion investointiosaan käytetyn latukoneen hankkimiseksi.

Hiihto on jämäkkä ja elimistöä monipuolisesti kehittävä urheilumuoto, jonka edistämisestä katsotaan olevan hyötyä myös muutoin vähän liikkuville hattulalaisille.

Vähän ajetulla käytetyllä koneella voidaan taata latujen kunnossapito pitkälle tulevaisuuteen. Alle 500 tuntia ajetun koneen tekninen käyttöikä voi olla jopa 20 vuotta.

Vaikka nyt kyseessä on päätös määrärahalisäyksestä, päätös synnyttäisi säästöä siihen nähden, että kunta hankkisi ensi vuoden investointiohjelmaan kuuluvan uuden latukoneen 250.000 eurolla.

Kunta on tehnyt latujen hoidossa yhteistyötä prikaatin kanssa, mutta prikaatin kone on iäkkäänä usein huollossa ja keskinäisessä työnjaossa koneen hankinta lankeaa nyt kunnalle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.