Tiistai 16.08.2022
Nimipäivät: Aulis
Hämeenlinna
Selkeää
27°C
Tuuli: 6 m/s EI
 

Yhteistyö: ParVi profiloituu juniorien harrasteseuraksi

Parolan Visan sarjapaikka jalkapallon nelosessa siirretään ensi kaudeksi Hämeenlinnaan eli syksyllä perustetulle HJS Akatemia Ry:lle. Junioripuolella ParVin ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteistyö tiivistyy niin, että ParVi profiloituu jatkossa juniorien harrasteseuraksi ja kilpailullisemmin tavoittein harjoittelevat juniorit halutaan ohjata HJS:ään.

Parolan Visan puheenjohtaja Jyrki Vuorinen oli maanantaina mukana kertomassa HJS:n ja ParVin uudesta työnjaosta.

Parolan Visan puheenjohtaja Jyrki Vuorinen oli maanantaina mukana kertomassa HJS:n ja ParVin uudesta työnjaosta.

– ParVin kohdalla loppuivat tekijät ja toimijat, kiteyttää viime kaudellakin resurssipulasta kärsineen Parolan Visan puheenjohtaja Jyrki Vuorinen.

– Yhteistyötä voidaan kuitenkin tehdä yli kuntarajojen saman pöydän ääressä sopien, hän jatkaa.

– Meillä on jo aiemminkin ollut ParVin kanssa hyvää yhteistyötä junioripuolella, täydentää HJS:n varapuheenjohtaja Mikko Tuomainen.

Akatemia on oma yhdistyksensä, mutta käytännössä sen on määrä olla Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajapolun jatkumo. Nelosen joukkuetta ryhtyy valmentamaan hämeenlinnalainen Lauri Hakanen, joka viime kaudella toimi FC Hakan edustusjoukkueen kakkosvalmentajana ja Hakan sekä HJS:n yhdistetyn A-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana.

Käytännössä kaikki Visan viime kauden pelaajat ovat jatkamassa uraansa ja HJS Akatemia Ry:n puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kertoo, että uusi joukkue lähtee ensi kauteen tuplasti isommalla budjetilla kuin Visa viime kauteen.

Parolan Visan edustusjoukkuetta viime vuodet valmentanut Ville Dahlman on elokuun alusta asti ollut HJS:n päätoiminen toiminnanjohtaja ja lisäksi hän toimii Hakasen apuna HJS Akatemian Nelosen joukkueen valmennuksessa.

– Laurista ei tule samanlaista yleismies Jantusta mitä minä olin Visassa ja minulle valmentaminen taas on jatkossa harrastus ja työn vastapaino, Dahlman suunnittelee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.