Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Valtatien siltatyömaa vaikuttaa panssarivaunujen reitteihin Hätilän ja Parolannummen välillä

ELY-keskus on aloittanut valtatiellä 10 mittavan siltaremontin. Tämä vaikuttaa Panssariprikaatin panssarivaunuliikenteeseen Parolannummen ja Hätilän ampuma- ja harjoitusalueen välillä eli liikennöinti tullaan toteuttamaan poikkeusjärjestelyin. Reittijärjestelyjen tarkoitus on mahdollistaa Panssariprikaatin tehtävien toteuttaminen ja minimoida muulle yhteiskunnalle aiheutuva haitta.

Kevyillä panssarivaunuilla tullaan siltaremontin ajan siirtymään Hätilään Ilamontien kautta. Marssireitti kulkee Hattulantien – Pälkäneentien ja Aulangontien kautta Ilamontielle. Raskaat panssarivaunut käyttävät edelleen pääosin reittiä Parolannummi – VT3- VT10 – Taka-Hätiläntie.

Suuremmat osastot (yli neljä panssarivaunua) eivät ylitä Vanajan siltaa valtatiellä 10 arkisin kello 6.00 ja 18.00 välisenä aikana. Pienet, alle viiden vaunun osastot eivät käytä siltaa arkisin kello 7.00 – 9.00 ja 15.00 – 17.00.

Mahdollisena varareittinä Panssariprikaatilla on Aulangontien ja Harvialantien käyttö kaupungin läpi Valtatielle 10 saakka. Tätä vaihtoehtoa käytetään vain poikkeustilanteessa, josta tiedotetaan aina erikseen.

Molemmilla käytettävillä reiteillä käytetään liikenteenohjausta ja varoitusautoja. Tienkäyttäjiltä toivotaan kärsivällisyyttä kohdattaessa panssarivaunuosasto.

Panssarivaunuosastojen pääsääntöiset siirtymispäivät ovat maanantai ja perjantai. Telamarsseja toteutetaan poikkeavin reitein siltatyömaan aikana noin 30 kertaa.

Panssariprikaati tiedottaa marssien ajankohdista omilla sivuillaan sekä sosiaalisen median kanavilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.