Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Valtuusto pui keskiviikkona uutta kuntastrategiaa ja vastauksia aloitteisiin

Hattulan kunnanvaltuusto aloittaa kokousvuotensa ylihuomenna keskiviikkona. Kunnanvaltuusto on korkein kuntien päätöksentekoelin. Esityslistalla on muun muassa nimellä Meidän Hattula 2022-2030 valmistellun kuntastrategian käsittely.

Uusi strategia on valmistelumateriaalin perusteella ollut valmisteilla joulukuusta 2020 alkaen. Ensimmäinen luonnos esiteltiin kunnanvaltuustolle 25.1.2021, jolloin päätettiin järjestää valtuustoseminaari. Maaliskuun 2021 valtuustoseminaarissa todettiin, että strategiasta päättää kesäkuussa 2021 valittava eli nykyinen valtuusto. Myös uusi valtuusto järjesti strategiaseminaarin, jonka jälkeen kuntalaistenkin mielipiteitä kysyttiin. Kuntalaiskysely ei herättänyt suurta innostusta ja vastauksia saatiin yksi.

Valtuuston on määrä käsitellä myös kuutta aiemmin jätettyä valtuustoaloitetta. Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti marraskuussa 2021 aloitteen, jossa haluttiin tietää, mitä kunnan rakennuskannan verokertymäselvityksellä on aikaansaatu. Päätösesityksenä on, että kunnanvaltuusto valtuuttaa kunnanhallituksen asian jatkovalmisteluun.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä puolestaan halusi marraskuisella aloitteellaan selvitettävän, ovatko kunnan tarvikkeiden ja palveluiden ostot sujuneet kunnan hankintaohjeistuksen mukaisesti. Vastaukseksi aloitteeseen esitetään, että kunnanhallitus velvoittaa virkamiehet siihen, että hankinnat otetaan tarkasteluun, ja että työssä voidaan hyödyntää opinnäytetyöntekijää.

Elise Oikari jätti toukokuussa 2021 valtuustoaloitteen kyläkoulujen vähimmäisoppilasmääristä. Esityksenä on, että koulu lakkaa, jos 30 oppilaan raja alitetaan kolmena peräkkäisenä vuotena.

Oikari jätti samassa kokouksessa aloitteen myös maksuttoman koulukuljetuksen rajan alentamisesta kolmeen kilometriin eskareilta sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisilta. Aloitetta valmistellut varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto esittää, ettei aloitetta toteuteta.

Hanna Jokinen jätti huhtikuussa 2021 aloitteen tukimallista, jossa kunta korvaisi hattulalaisille synnyttäjille synnytykseen liittyvien hoitopäivämaksujen omavastuuosuuden. Aloitetta ei esitetä toteutettavaksi.

12 valtuutetun tai varavaltuutetun joulukuussa 2021 jättämää aloitetta tilapäisen valiokunnan perustamisesta ei myöskään esitetä toteutettavaksi. Valmistelussa todetaan, että kuntalain 34 § mukainen aloite edellyttää vähintään neljäsosaa varsinaisista valtuutetuista eikä aloite täytä tätä vaatimusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.