Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Visit Hattula

Kysyimme paikallisilta, mihin he veisivät vieraansa ja mikä Hattulassa on parasta. Suosituimmat esittelykohteet olivat Lepaan kauniit kartanomiljööt, Pyhän Ristin kirkon mielenkiintoiset seinäkuvat ja Panssarimuseon jännittävä sotahistoria. Parasta Hattulassa vastauksissa korostui luonnon monipuolisuus, liikuntamahdollisuudet ja hyvä sijainti.

Mihin veisit vieraasi?

Mierolan Silta Cafeesen tai Petäyksen rantaravintolaan syömään. Sitten paikalliset nähtävyydet vieraiden mielenkiinnon mukaan, Lepaa ja puutarhaopiston miljöö, Panssarimuseo, Parolan leijona, meidän kolme upeaa kirkkoa + Vuohiniemen rukoushuone tai ulkoilumaastot. (nimetön)

Helsinkiläisille vierailleni pitäisin kunnon aktiivipäivän. Kävisimme melomassa upeaa Vanajaa ympäri, pyöräilemässä Armijärven ympäri tai Marttaristin maastoreittejä ja harjumaisemaa ihastelemassa. Olisi ihanaa viedä vieraat myös Retulansaarelle kävelylle. Ehkä jopa lähtisimme kisaamaan Multigolfista, vaikka sitä en ole vielä itsekään kokeillut! Nälän yllättäessä suuntaisimme evästelemään Haljamin kodalle. (EnergiaaHattulasta)

Panssarimuseolle voi poiketa katsomaan panssarivaunuja.

Kesällä veisin vieraat Mierolaan jäätelölle, tutustumaan Pyhän Ristin kirkon seinämaalauksiin ja Lepaalle. Lepaalla koko puutarhaoppilaitoksen alue on ihana paikka kävellä ja lopuksi voisi poiketa vielä Viinitilalla. (Netta)

Pyhän Ristin kirkko käytäisiin katsomassa. Upeat järvimaisemat myös. Panssarimuseo olisi käyntilistalla. Lepaan viinitila, Katinalan liha- ja kukkakaupat ym. Pieneksi paikkakunnaksi meillä on paljon nähtävää. (Tuikku)

Lepaalle Savipajalle, Vanajanniemeen paistamaan makkarat ja nauttisimme Vanajan aaltojen katselusta. Myös kävelisimme Lepaan virran rantaa ja esittelisin Lepaan puutarhaoppilaitoksen. (tyytyväinen hattulalainen)

Panssarimuseo taitaa olla auki ympäri vuoden. Pyhän Ristin kirkko, jossa kesäisin hyvät opastukset ja konsertteja. Kirkon jälkeen menisimme kahville Hattula-pirttiin. Matka jatkuu Lepaan puutarhaopistoon, jonka tiimoilla monenlaista, on historiaa ja nykyaikaa, puutarha-ja viinimyymäläkin, golfkenttä. Petäyksessäkin voisi pyörähtää. Tenholan Linnavuorella pitää kertoa muinaisaikojen historiasta merkinantoketjussa linnavuorelta toiselle. Esittelisin lisäksi modernin Juteinin koulukeskuksen ja myös Juteinitalon kirjastoineen. Parolan Leijonaa ja Keisarin mäntyäkään ei saa unohtaa. (Jokaiselle jotakin)

Pyhän Ristin kirkko, jossa kesäisin hyvät opastukset ja konsertteja.

Lepaalle katsomaan kukkia ja savipajalle savitöitä ostamaan tai jopa tekemään. Samalla voisi käydä Lepaan kartanolla letuilla. Panssarimuseolle voi poiketa katsomaan panssarivaunuja. Vanhalla kirkolla voisi myös käydä ihmettelemässä ihanaa kirkkoa sisältä. Metsänkylän kartanolla voisi käydä alpakoita ja aaseja katsomassa. Leivintuvalle kahville ja taas vohveleita tarjolla. Joka paikassa Hattulassa vähän historian siipien havinaa tarjolla. (Entinen nuori)

Veisin vieraani Tyrväntöön, Lepaalle, Mierolan kahvilaan, Parolan halki Panssarimuseoon, Parolan Leijonan kautta Keisarinmännylle. Esittelisin kirkot, kirjaston ja Hattula Päivät kesällä, kurkkaisimme kesällä myös Kotiseutupuotiin ja joisimme kahvit kesäkahvilassa. En unohtaisi esitellä upeita ulkoilumaastoja linnavuorineen. (Mari)

Kävisimme melomassa upeaa Vanajaa ympäri, pyöräilemässä Armijärven ympäri tai Marttaristin maastoreittejä ja harjumaisemaa ihastelemassa.

Luonnosta ja eläimistä pitävän ystävän veisin Laulaisten pihattotallin rentouttavalle maastoretkelle, Lepaan kartanolle yöpymään ja saunomaan tai Wanhaan Apteekkiin syömään. (Mentti)

Tekstit: Visit Hattula

Kuvat: Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.