Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Alajoen Kasvitarha palvelee entistä avarammissa tiloissa

Lauri Kautto ja Sirje Martin käsissään sydänpetunia toivovat kaikille iloa ja väriä ensi kesään.

Alajoen Kasvitarhalla eletään kevään sesongin alla odottavissa tunnelmissa.

– Kylvöt tehtiin helmikuulla ja nyt ollaan hyvällä mallilla. Yrttikylvöjä on lisätty ja uusina lajikkeina on muun muassa mandariinimelissa ja kreikkalainen oregano. Kaikkiaan yrttejä on 30-40 eri lajiketta, kertoo Sirje Martin.

Kasvitarhan isäntä Lauri Kautto muistuttaa, että yrtit sopivat niin hyöty- kuin koristekasveiksikin ja ne voi istuttaa kasvamaan esimerkiksi kukkapenkkiin.

Yhdistelmäistutuksia tehdäänkin nykyään paljon ja Alajoen Kasvitarha on yrttien lisäksi ottanut valikoimiinsa lisää muitakin niin sanottuja lisukekasveja.

– Valikoimamme on laaja mutta pienenä kasvitarhana meillä ei ole isoja varastoja. Viime keväänä myimme tosi nopeasti loppuun monet lajikkeet, mutta vilkkaus on paljon kiinni ilmoista. Äitienpäiväksi pitäisi onneksi lämmetä, Sirje Martin huomauttaa.

Ensi vuonna 15 vuotta täyttävän kasvitarhan asiakkaista monet tietävätkin jo etukäteen mitä haluavat. Yrttien ja lisukekasvien lisäksi uutuuksia silti tuodaan valikoimiin joka vuosi myös kukkapuolelle.

– Nyt ensimmäistä kertaa valikoimissamme on Cafe Latte -niminen daalia jonka kukan pitäisi kasvaa lautasen kokoiseksi, kertoo Martin.

Korona-aika lisäsi ihmisten kiinnostusta kodin ja puutarhan hoitoon. Sirje Martin kertoo huomanneensa, että hänen itsensä tapaan muutkin ihmiset ovat entistä enemmän alkaneet suosia värikkäitä kukkalajikkeita.

Alajoen Kasvitarha on halunnut tehdä asioinnista entistä viihtyisämpää ja turvallisempaa. Käytössä on kaksi ulkokassaa ja syksyllä tehdyssä remontissa kasvihuoneita levennettiin ja tiloja muokattiin avarammiksi.

– Pikku hiljaa on tehty. Olosuhteet ovat nyt paremmat, kasvihuoneiden läpikin pääsee kulkemaan, Lauri Kautto kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.