Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Aluetaksi: Hallinto muutti jo, välityskeskus Parolaan ensi viikolla

Toimistotyöntekijä Piia Blomberg ja toimitusjohtaja Juha Sirviö tekevät töitä Parolaan muuttaneessa Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:ssä.

Toimistotyöntekijä Piia Blomberg ja toimitusjohtaja Juha Sirviö tekevät töitä Parolaan muuttaneessa Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:ssä.

– Mikäs tässä, paraatipaikalla ollessa, myhäilee Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Juha Sirviö.

Näkymät toimistohuoneesta ovat hyvät ja ne kertovat, että ympärillä riittää kaivattuja päivittäispalveluja ja myös ilmaista pysäköintitilaa.

Aluetaksin muutto Parolaan tiesi paitsi omien, uusien toimitilojen käyttöönottoa, myös uutta laitekantaa.

– Kaikki välityspäätteemme ja puhelinjärjestelmä on uusittu. Se mahdollistaa reaaliaikaisen työnohjauksen, esimerkiksi liiallisen puhelujonon syntymisen yhdelle välittäjälle, Sirviö kertoo.

Uuden teknologian avulla yhtiö haluaa palvella taksintarvitsijoita yhä paremmin.

– Meillä on nykyisinkin hyvä palveluaste, eli pystymme vastaamaan 96–97 prosenttiin puheluista heti. Jos pystymme nostamaan lukua prosentilla tai kahdella, se on vielä parempi, kaavailee Sirviö.

Taksiyhtiön hallinto- ja toimistotyöntekijöiden työpaikka siirtyi Hämeenlinnasta Hattulaan jo ennen joulua. Toiminnan kannalta kriittisin siirto, eli taksinvälityskeskuksen muutto tehdään ensi viikolla, tammikuun 13. päivänä aamuyön ja aamun aikana.

– Automaattivälitykseen tulee tällöin noin neljän tunnin katko, ennakoi toimitusjohtaja Sirviö.

Alakerrassa olevat taksinvälittäjien työpisteet odottavat ensi viikolla tapahtuvaa muuttoa. Sähköiset typöydät antavat mahdollisuuden niin istuma- kuin seisomatyöhönkin.

Alakerrassa olevat taksinvälittäjien työpisteet odottavat ensi viikolla tapahtuvaa muuttoa. Sähköisesti säädettävät työpöydät antavat mahdollisuuden niin istuma- kuin seisomatyöhönkin.

Trendikoti T.L. Sippola Oy:n rakentamat, 460 neliömetrin toimitilat ovat kahdessa kerroksessa osoitteessa Parolantie 35. Rakennusta lähdettiin tekemään osoitteeseen Kinnalantie 1; tontti ei ole vaihtunut, sen sijaan sisäänajon tekeminen Parolantien puolelle muutti kulmatontin osoitteen.

Yhtiön entiset vuokratilat Hämeenlinnan Palokunnankadulla olivat noin puolta pienemmät. Juha Sirviö on tyytyväinen rakennusprojektiin ja sen lopputulokseen.

– Vähän jännitti, sillä toimitilojen rakennuttaminen oli meille uusi asia. Pidimme tärkeänä, että rakentajana oli paikallinen tekijä ja Sippolalle täytyy antaa täydet pisteet. Kaikki lupaukset on pidetty ja rakennus valmistui etuajassa.

Taksinvälittäjien työtilat ovat esteettömät, toisin kuin Palokunnankadulla, joten taksiyhtiö voi nyt työllistää myös liikuntarajoitteisia henkilöitä.

Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:llä on kokonaisvälityksessä noin 240 taksia ja yhteensä noin 350 taksia käyttää yhtiön palveluja erityyppisesti. Toimialueena yhtiöllä on koko Kanta-Häme ja osa Pirkanmaata.

– Olemme alallamme keskisuuri yhtiö, sanoo viidettä vuottaan Aluetaksin johdossa työskentelevä Sirviö.

Kun muuton jälkimmäinenkin osa on tehty, Parolantiellä työskentelee kerrallaan päiväsaikaan yleensä vähän yli kymmenen henkilöä, puolet toimistossa yläkerrassa ja puolet alakerrassa taksinvälityksessä.

– Taksinvälittäjät tekevät kolmivuorotyötä, ja työllistämme yhteensä 25 henkilöä. Osa on omilla palkkalistoillamme ja osa vuokratyöntekijöitä. Olemme myös jonkin verran ottaneet omille kirjoillemme vuokratyöfirmassa aluksi työskennelleitä työntekijöitä.

Rakennuksessa on myös koulutustilat, joissa Aluetaksi järjestää taksinkuljettajan peruskursseja ja taksinkuljettajien niin sanottua direktiivikoulutusta sekä mahdollisesti muutakin alaan liittyvää koulutusta.

Uusyrityskeskus auttoi 73 uutta hattulalaista yritystä alkuun

25 henkilöä työllistävän Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:n muutto Hattulaan oli yksi viime vuoden merkittävimmistä työpaikkojen siirtymistä naapurikaupungista Hattulaan. Hattulaan.fi uutisoi viime vuonna myös Pienkone- ja Venehuollon muutosta Merveen.

Kokonaan uusien, hattulalaisten yritysten perustanta oli myös kiitettävän aktiivista viime vuonna. Kuntakeskustan liepeillä toimintansa aloittivat esimerkiksi Parolan Pyörähuolto ja Moove Kuntokeskus.

Hämeen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Olli Kari kertoo, että niin Hattulassa kuin koko Hämeessäkin uudet yritykset syntyvät valtaosin juuri palvelualalle.

– Palvelualan yrityksiä on noin puolet, kaupan alan yrityksiä noin 30 prosenttia ja tuotannollisen toiminnan yrityksiä noin 20 prosenttia.

Hämeen Uusyrityskeskus sai viime vuonna Hattulasta 114 uutta asiakasta, asiakaskäyntejä Hattulasta oli 287 ja Hattulaan perustettiin 73 uutta yritystä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.