Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Antti-Jussi Kivi: K-Supermarketin uusi kauppias

213_685x457

K-Supermarket Hattulan uutena kauppiaana aloittaa marraskuun alussa Antti-Jussi Kivi, 37. Kivi on kauppiaana asiakaspalvelun nimiin vannova yrittäjä ja vapaalla kahden tyttären isä sekä innokas ruoanvalmistuksen ja liikunnan ystävä. Hän on toiminut kauppiaana puolitoista vuotta Hämeenlinnassa K-Supermarket Jukolassa ja luotsaa kyseistä liikettä Hattulan supermarketin rinnalla vielä tämän vuoden loppuun asti. Jukolan supermarketin toiminta loppuu tuolloin kokonaan, kun vuokrasopimus umpeutuu.

Oma luonnehdinta: minkälaisen kauppiaan K-Supermarket Hattulan asiakkaat saavat tavata?

– Ahkeran ja toivon mukaan asiakkaita miellyttävän. Olemme täällä asiakkaita varten ja asiakkaiden kanssa jutteleminen on tärkeää. Tavoitteena on, että tämä olisi hattulalaisten oma ruokakauppa, eli kauppa joka vastaa hattulalaisten tarpeisiin. Vapaa-aikani kuluu osin kuljettaessa tyttäriä voimisteluharrastukseen, osin ruoanlaittoon ja osin harrastuksiin, kuten golfiin ja pyöräilyyn.

Mitä oppeja Jukolasta on siirrettävissä Parolaan ja mitä kenties teet eri tavalla?

– Tulin kauppiaaksi tehtyäni pitkän uran elintarviketeollisuudessa, ja kaupassa erityisesti asiakaspalvelukulttuurin luominen avasi silmiä. Haluan, että asiakasta kuunnellaan ja hänen toiveensa otetaan tosissaan huomioon. Jukolassa kiinnitin huomiota siihen, että otimme mahdollisimman paljon lähituottajien tuotteita valikoimiimme. Toivonkin, että myös paikalliset tuottajat tulevat rohkeasti juttelemaan. Toisin tekeminen liittyy ehkä eniten puitteisiin: täällä on hienot tilat ja mahdollisuus tehdä asioita toisin sen ansiosta.

Kauppiaan oletetaan tietävän suunnilleen kaiken kaikesta omassa liikkeessään, mutta millä osa-alueella itse koet olevasi omimmillasi ja parhaimmillasi?

– Tykkään jutella asiakkaiden kanssa, esimerkiksi antaa vinkkejä eri lihatyyppien käytöstä ruoanvalmistuksessa ja toisaalta kuunnella asiakkaiden vinkkejä ruoanvalmistuksesta. Palvelutiski ja hedelmä-vihannesosasto ovat varmaan ominta aluettani.

Pälkäneentien remontin alkuun on enää pari kuukautta, eli alkuvuodesta lähtien Hattulantiellä on juuri kiivaimpaan viikonlopun ostosaikaan moninkertainen määrä liikennettä normaaliin verrattuna. Suhtaudutko tähän mahdollisuutena?

– Näen sen isona mahdollisuutena. Toivottavasti mahdollisimman moni poikkeaisi tänne katsomaan, voisiko tämä olla heidän kauppansa. Riskiä pitää uskaltaa ottaa tuotetilausten suhteen, sillä menekkiä on vaikea arvioida ja tavara ei saisi loppua kesken.

Pystyykö kauppias unohtamaan olevansa kauppias, kun menee asioimaan toiseen liikkeeseen?

– Ei kauppiaan roolista täysin pysty irtautumaan, vaan kyllä toisessa kaupassa käydessä asioita katsoo ammattilaisen silmin ja toisaalta sieltä myös haetaan virikkeitä oman kaupan kehittämiseen.

Pystytkö nimeämään parhaan oman asiointikokemuksesi?

– Yksittäistä tapahtumaa voi olla vaikeaa nimetä, mutta yhteistä on odotusten ylittäminen. Esimerkiksi kun hakee autoa huollosta ja auto on pesty, ilahduttaa se mukavasti. Kyse voi olla vaikka kuinka pienestä asiasta, mutta yhteistä on odotusten ylittyminen.

Päättäjät puhuvat nyt normienpurkutalkoista. Keksitkö asian, jota vähittäiskaupan sääntelyssä voisi kehittää?

– Purettavaakin varmasti löytyy, joskin osa säännöksistä on hyvinkin tarpeellisia, jotta kuluttaja voi varmistua ruoan turvallisuudesta. Säännökset voisi käydä läpi periaatteella: enemmän maalaisjärkeä. Säännösten pitäisi olla läpinäkyviä ja sellaisia, että tavallinenkin ihminen ne ymmärtää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.