Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
29°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

APTEEKKI: Terveyskontrolli tarjoaa apua elintapojen muutokseen

Hattulan Apteekki laajensi palveluvalikoimaansa. Lanseeraustapahtumassa mukana farmaseutti Katja Katavisto (vas.), farmaseutti Pirkko Heinonen, farmaseutti ja terveydenhoitaja Jaana Kuosmanen sekä proviisori Saija Kinnunen.

Hattulan Apteekki laajensi palveluvalikoimaansa. Lanseeraustapahtumassa mukana farmaseutti Katja Katavisto (vas.), farmaseutti Pirkko Heinonen, farmaseutti ja terveydenhoitaja Jaana Kuosmanen sekä proviisori Saija Kinnunen.

Hattulan Apteekki lanseerasi loppuviikolla uudet palvelunsa, jotka saattavat muuttaa monien mielikuvaa perinteisestä apteekkitoiminnasta. Terveyskontrolli, lääkityksen tarkistuspalvelu ja inhalaatiohoidon tarkistus tulivat vakituisesti apteekin maksullisten lisäpalvelujen joukkoon.

Terveyskyselyllä sekä muutamilla yksikertaisilla mittauksilla voidaan arvioida riskiä sairastua vakaviin sairauksiin, kuten sydäninfarktiin, aivohalvaukseen tai diabetekseen. Hattulan apteekin uusi, edullinen Terveyskontrolli-palvelu antaa tärkeää testitietoa asiakkaan terveydentilasta.

Terveyskontrollia varten varataan henkilökohtainen aika Hattulan apteekista. Palvelu perustuu apteekin ammattilaisen tekemiin mittauksiin ja taustakysymyksiin. Palvelu kestää noin 30–45 minuuttia. Sen aikana apteekin ammattilainen mittaa muun muassa asiakkaan verenpaineen ja vyötärönympäryksen, testaa kyselyillä riskiä sairastua sydäninfarktiin ja diabetekseen sekä selvittää asiakkaalle elintapamuutosten tuomia etuja.

Terveyskontrolli on asiakkaalle edullinen ja nopea tapa saada arvio terveydentilastaan. Hän saa itselleen myös sähköisen terveysraportin. Terveyskontrolli antaa tietoa riskistä sairastua sydäninfarktiin, aivohalvaukseen, dementiaan ja diabetekseen. Asiakas saa myös keskimääräisen ennusteen elinvuosistaan ja niiden laadusta.

– Terveyskontrollissa saa terveydenhuollon ammattilaisen ohjeet tarvittaviin elämäntapamuutoksiin ja vinkkejä niiden toteuttamiseen, farmaseutti-terveydenhoitaja Jaana Kuosmanen sanoo.

Lääkityksen tarkistuspalvelun tarkoitus on auttaa asiakkaita lääkkeenoton tarkoituksenmukaisessa toteutuksessa ja tukea hoidon onnistumista. Palveluun sisältyy lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistaminen sekä oikeat ja tarkoituksenmukaiset ottoajankohdat suhteessa vuorokaudenaikaan, ateriointiin ja toisiin lääkkeisiin.

Palvelun kohderyhmää ovat iäkkäät ja monilääkityt henkilöt, omaiset, hoitajat ja hoitokodit. Palvelu sisältää noin puolen tunnin keskustelun  apteekin ammattilaisen kanssa ja sen pohjalta laaditun kirjallisen yhteenvedon.

Inhalaatiohoidon tarkistus on suunnattu astmaa ja keuhkoahtaumaa sairastaville. Palvelun suorittaa apteekin astmayhdyshenkilö, jolla on erinomaiset valmiudet käytännön lääkehoidon opastamiseen. Palvelussa tarkistetaan oikea inhalointitekniikka, astmalääkkeen oikea käyttö, puhdistus ja säilytys sekä suun hoito-ohjeet haittavaikutusten välttämiseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.