Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Ari Rantala taitaa metsän ja puun salat

483_660x440

Erämetsäpalvelu Rantala Oy on hattulalaisen Ari Rantalan yhden miehen yritys. Kuudetta vuotta oman yrityksensä nimissä toimiva Rantala on kokenut metsänhoidon ammattilainen ja myös taitava hirsirakentaja.

– Suurin osa ajastani kuluu erilaisissa metsänhoitotöissä, kuten taimikonhoidossa ja hakkuiden ennakkoraivauksissa. Keväällä on ollut myös tuulenkaatojen korjuuta ja vapusta alkoivat metsänistutukset. Talviaikaan on erilaisia puunkaatotilauksia, kuten pihapuiden kaatoa ja pieniä hakkuukohteita, hän luonnehtii.

Erähenkisten hirsirakennusten, kuten laavujen, metsäpirttien ja savusaunojen tekoa hän luonnehtii enemmän sivutuotteeksi.

– Keskimäärin teen yhden laavun tai savusaunan vuodessa, hän kertoo.

Esimerkkeinä lukuisia hattulalaisiakin ilahduttavista rakennelmista mainittakoon Parolannummella, Hämeenlinnaan vievän yhdysladun varrella sijaitseva kimppalaavu ja Lusinselän Kaurassaareen muutama vuosi sitten tehty laavu.

Nämä yleiseen käyttöön tarkoitetut laavut on toteutettu yhteistyötahojen kanssa. Kimppalaavu toteutettiin kyläyhdistyksen kanssa ja Kaurassaaren laavu 4H-yhdistyksen projektin nimissä.

– Toistakymmentä laavua olen tehnyt omankin yrityksen nimiin, Rantala kertoo.

Vaikka Erämetsäpalvelu Rantala toimii mies ja saha –periaatteella ja palvelee suureksi osin yksityisasiakkaita, on toimeksiantoja myös isommilta yrityksiltä. Metsätöissä Rantala kertoo työskentelevänsä 95-prosenttisesti yhteistyössä toisen yrittäjän kanssa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.