Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

ASUMINEN: Hattula Villas’in asunnot herättäneet kiinnostusta

Hattulan Golfkeitaan ja Hattula Golfin hankkeita käsitellyt tilaisuus veti yleisöä. Hattula Villas -hanketta esitteli Reijo Riihimäki, oikealla punertavassa villapaidassa hankkeen rakentamisesta vastaava yrittäjä Jarmo Mäki-Uuro.

Hattulan Golfkeitaan hanke aktiiviasumisen mahdollistamiseksi yli 50-vuotiaille Lehijärven tuntumassa on herättänyt kiinnostusta.

– Kyselyjä on tullut paljon sähköpostitse muun muassa tämän tilaisuuden alla sellaisilta, jotka eivät tänne päässeet mukaan, kertoi yrittäjä Reijo Riihimäki Hattula Golfilla tänään järjestetyssä avoimessa yleisötilaisuudessa.

Riihimäki käsitteli avauspuheenvuorossaan myös Hattula Golfin ympärille rakentunutta palvelukokonaisuutta joka käsittää muun muassa uudet padel-kentät, golfsimulaattorin, kuntosalin, tilausravintola Pehtoorin ja laajan golfshopin. Töitä on tehty myös golfharjoitteluun liittyvien ulkoharjoittelumahdollisuuksien eteen. Näiden eteneminen on kuitenkin ollut viranomaisportaissa niin nihkeää, että Riihimäki sanoi jo ajatuksen tasolla luopuneensa joistain laajentumissuunnitelmista.

Hattula Villas -nimellä markkinoitavien senioriasuntojen puolestaan on määrä nousta aivan golfpyhätön likelle Lehijärven rantamaisemiin. Rakennustöistä vastaa yrittäjä Jarmo Mäki-Uuron yritys. Hattulan Golfkeidas Oy on ehdollisesti hankkinut Hattulan kunnalta 4,1 hehtaarin maa-alueen rakennushankkeen toteuttamiseksi. Kauppa toteutuu, kun alueelle laadittava asemakaava saa lainvoiman.

– Rakennamme 19 paritaloa eli yhteensä 38 asuntoa, Riihimäki kertoi.

Tavoitteena on myös rakentaa erillinen monitoimikeskus alueen asukkaille ja senioreille, jotka tarvitsevat tuettuja hoivapalveluita.

Reijo Riihimäki kehittää Hattulan Lehijärven ympäristöä uusilla investoinneilla.

Yleisöstä kysyttiin muun muassa, miten Hattulan Golfkeitaan hanke nivoutuu koko alueen kehittämiseen. Kunnanjohtajaksi äskettäin valittu Pekka Järvi kertoi, että Lehijärven seutu on toinen Hattulan alue, jonka uusia asumismahdollisuuksia on suunnitelmissa edistää yleiskaavatasoisen tarkastelun avulla.

– Tyrvännön ja Lepaan suunnan asumismahdollisuuksien kehittäminen vaatii myös kaavan päivittämistä ja toinen on tämä Lehijärven suunta. Näistä toivottavasti lähdetään liikkeelle, mutta korostan, että luottamushenkilöt tekevät päätökset, Järvi sanoi.

Järvi totesi kesän näyttäneen, että kun Hattulasta saadaan myyntiin luonnonläheisiä tontteja metsä- tai järvinäkymin myös ostajia riittää. Pientalotontteja on hänen mukaansa vuokrattu tai myyty kesän aikana hyvä määrä.

– Ihmisiä kiinnostavat alueet, joissa yhdistyy asuminen, harrastukset ja hyvät palvelut, hän kiteytti.

Investointisuunnitelmat saivat tukea muun muassa Seppo Kopralta joka muistutti, että ilman lapsiperheitä ja yrityksiä kunta ei menesty.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.