Maanantai 27.05.2019
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Harrastuksesta syntyi idea yrittäjyyteen

Lepaan Autopaja on saanut alkunsa harrastuksesta.

Kun nelilapsisen perheen kaksi vanhempaa, Aki ja Mari Paajanen, ajaa rekkaa työkseen ja koittaa hoitaa siinä samalla lapset tarhaan ja tarhasta pois ja hoitaa koululaisten läksyt ynnä muut asiat siihen päälle niin on se melkoista sirkusta. Varsinkin kun töissä pitäisi olla aamusta iltaan eikä koskaan tiedä kauanko tien päällä aikaa kuluu.

Perheen vaimo valmistui rekkakuskin ammattiin keväällä -17 ja on keväästä -18 alkaen ajanut pitkää yhdistelmää. Mies on ollut alalla jo kauemmin.

Kesä meni mukavasti lasten kanssa rekan ratissa, kun heidät pystyi ottamaan töihin mukaan ja lapset jopa itse olivat sitä mieltä että ennemmin töihin kuin tarhaan.

 

Kesä rupesi loppumaan ja oli pohdittava että mitä tehdään?!?! Ei voi kaksi aikuista olla tien päällä kun toisen pitäisi hoitaa kotia. Niinpä melkeinpä kolikolla heitettiin että kumpi jättää työnsä ja keksii jotain muuta tekemistä.

Arpa suosi perheen äitiä jäämään rekan rattiin ja perheen isällä kyti ajatus autokorjaamosta omassa pihassa Lepaan sydämessä. Ajatus siitä, että kun työpaikka on kotona helpottaisi lasten arkea kun olisi joku kotona ottamassa vastaan koulusta tulijaa.

Harrastamisesta ja nuoruusvuosien autokorjaamotöistä se idea omaan korjaamoon lähti. Vetovastuu yrityksestä on perheen isällä mutta kiireaikoina saattaa se perheen äitikin korjailla pajalla autoja ja vaihdella renkaita oman työn ohella.

Perheessä harrastetaan vanhoja Fordeja hyvin vahvasti sekä perheen äiti harrastaa romurallia jossa isä huoltaa ja korjaa äidin kisa autoa. Eli 24/7 on autot jollain tavalla läsnä. Ja lapset ruopii pihaa ympäri mönkkäreillä

Eli melkoisen omalaatuinen perhe on kyseessä ja perheyritystä tässä ollaan rakentamassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.