HATTULA HEREFORD: Lähiruokabuumi tuntuu myös karjatilalla
Hattula Herefordin karjankasvattajat Petteri Mäkelä ja Erkki Lassila iloitsevat nykyisin vallitsevasta lähiruoan kysynnän kasvusta.
– Lähiruokabuumi näkyy ja kuuluu kaikessa, Hattulassa kauppias Antti-Jussi Kivi on pitänyt teemaa hyvin esillä, kiitteli Mäkelä lauantaina Hattulassa, kun supermarketilla järjestettiin lähiruokapäivä.
Tila toimittaa lihaa säännöllisesti päivittäistavarakaupoille ja ravintoloille niin Hämeenlinnan seudulla kuin pääkaupunkiseudullakin. Lihaa menee myös suoraan yksityishenkilöille.
– Vielä kun julkisissa hankinnoissa näkyisi se periaate, että tuotanto kestää eläin- ja ihmisarvon, sanoo Mäkelä.
Hattula Herefordilla on noin 250–300 emolehmän karja. Vasikat syntyvät keväällä, laiduntavat kesän ja syksyllä ne vierotetaan emoistaan.
– Lihan laatu lähtee kasvatusperiaatteista. Eläimet saavat elinaikansa tehdä käytännössä mitä haluavat ja eläimiä kasvatetaan korsirehulla, Petteri Mäkelä kuvailee.
K-Supermarket Hattulan kauppias Antti-Jussi Kivi täydentää, että kaupan on helppo hyväksyä nämä tuottajien vaalimat arvot. Hereford-lihaa on ollut supermarketin tiskissä käytännössä koko sen ajan, kun Kivi on ollut kauppiaana Hattulassa.
Erkki Lassila aloitti Hereford-karjan kasvatuksen jo vuonna 1976. Yhteistyö Petteri Mäkelän kanssa alkoi vuonna 1995 Hattulan Tilateurastamon perustamisen jälkeen.
Viimeksi kuluneiden kahden vuoden ajan tilan hiehot on astutettu galloway-rotuisilla sonneilla.
– Vasikat ovat heti syntyessään todella virkkuja ja syöntilaadultaankin herefordien veroisia, kertoo Lassila.
Juha Reinikainen
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.