Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

HATTULA YRITTÄÄ: Optikon palvelut säilyvät sittenkin Parolassa

Henna Jokinen tarjoaa palveluita Fenno Optiikka Parolan tiloissa.

Henna Jokinen on juhannuksesta lähtien ollut Parolan uusi optikkoyrittäjä. Fenno Optiikka Parolan nimellä liikettään pyörittävä Jokinen toimii samoissa tiloissa kuin Parolan Näkökeskus pitkään.

– Myymälä oltiin sulkemassa edellisen optikon eläköitymisen myötä ja asiakkaille ehdittiin jopa ilmoittaa, että asiointi tapahtuu jatkossa Hämeenlinnassa, taustoittaa Henna Jokinen.

Optikon töitä aiemmin muun muassa Instrumentariumilla tehnyt Jokinen kertoo, ettei yrittäjyys ollut hänellä mielessä ennen kuin nykyinen tilaisuus aukeni.

– Liike oli ollut jonkin aikaa myynnissä. Kun tunnen optikkoyrittäjiä ja tässä on ketjun tuki takana, uskalsin kuitenkin hypätä yrittäjäksi. On myös kiva päästä tekemään töitä Hattulan puolella, kun itse asunkin täällä, hän hehkuttaa.

Liikkeessä onkin jo ehtinyt vierailla monia Parolan Näkökeskuksen asiakkaita, jotka iloitsevat ettei optikon palveluja tarvi jatkossakaan lähteä hakemaan muualta. Jokinen sai myös jatkettua tutun silmälääkärin sopimusta.

– Se, että lähipalveluita käytetään, on tietysti palveluiden säilymisen ehto, Parolan liikekeskuksessa toimivan Fenno Optiikan yrittäjä Jokinen pohtii ääneen.

Liikettään hän on jo Näkökeskuksen ajoista ehtinyt hieman muuttaa.

– Vähän on yritetty ilmettä modernisoida, mutta tuote- ja palveluvalikoiman päivittäminen on ollut ykkössijalla. Paljon on myös yritetty säilyttää vanhaa. Myymälä on ollut tässä 25 vuotta, painottaa Jokinen perinteiden kunnioitusta.

Henna Jokinen on hankkinut liikkeeseen Rodenstockin DNEye skannerin, jonka avulla pystytään valmistamaan tarkkuutta lisäävät biometriset linssit.

– Meille on tulossa myös kuivasilmäklinikka kattavine tutkimus- ja hoitolaitteistoineen.

Silmälasien laadusta Jokinen sanoo huolehtivansa omakätisesti, koska hän hioo linssit itse.

– Aukioloaikaa olen vähän pidentänyt, eli avaamme arkisin kello 9 ja olemme entisestä poiketen avoinna myös perjantaisin. Sovittaessa palvelen viikonloppuisinkin, kertoo Jokinen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.